Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πανελλαδική-πανεργατική απεργία, 9/3/2010

Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος
Θέμα: 24-ωρη απεργία, Πέμπτη, 11/3/2010
9/3/2010

Αγαπητοί συνάδελφοι (-σες),

Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου απεργούμε όλοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας. Σας εσωκλείω τις ανακοινώσεις του σωματείου μας, ΕΣΗΕΑ, καθώς και του Διασωματειακού και την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

[Εδώ και σε attached files, αλλά μπορείτε να τις βρείτε και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες:

Κατά δεύτερον, οφείλω να μεταβιβάσω σε όλους τους συναδέλφους τις ευχαριστίες των συναδέλφων μας διοικητικών και των δημοσιογράφων από τα περιοδικά στον ΔΟΛ, που είχαν σήμερα 24-ωρη απεργία, για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους από τους συναδέλφους του Βήματος (έστω και απλώς «ηθική»). Με την αλληλεγγύη και την ενότητα, οι συνάδελφοι βρίσκονται σήμερα σε καλύτερη θέση, έστω και αν μπορεί όλα τα προβλήματα που έθεσαν να μην λύθηκαν.


Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
(εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ)

ΕΣΗΕΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2010



9 Μαρτίου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε σήμερα τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη γενική πανεργατική απεργία της 11ης Μαρτίου 2010.
Κηρύσσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να μετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση -όπως ήδη αποδεικνύεται από την συναπόφαση της Διασωματειακής Επιτροπής- θα αγωνιστεί για να αποσυρθούν τα κοινωνικά άδικα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα.
Οι δημοσιογράφοι θα βαδίσουν, ως οφείλουν, μαζί με τους εργαζόμενους για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, όμως, θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα για τα ειδικότερα αιτήματα των εργαζομένων στην ενημέρωση, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις, να προστατευθούν το εισόδημα και οι εργασιακές σχέσεις και να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες στα ΜΜΕ ότι η απεργία της 11ης Μαρτίου θα είναι η αρχή ενός μακρού κύματος αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010



9 Μαρτίου 2010
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στην σημερινή συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 από τις 6 πμ. μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010 μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, στη απεργία που ήδη έχουν κηρύξει τα εργατικά Συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην επαπειλούμενη λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Στην συνεδρίασή της, ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή, εν όψει της νέας απεργίας, για μιαν ακόμα φορά υπογραμμίζει τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις: Συγκεκριμένα:
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ σε κάθε κατεύθυνση την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αγωνιστική διάθεση του κλάδου απέναντι στην επιδρομή που επιχειρείται σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Η κινητοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουμε τις επιχειρούμενες σε βάρος μας μεθοδεύσεις που επιφέρουν τελικά την πτώχευση μόνο των εργαζομένων.
ΖΗΤΕΙ:Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που αφαιρούν δικαιώματα, απεμπολούν κατακτήσεις και κινούνται συνολικά σε βάρος της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και οι πολιτικές που οδηγούν στην κατάργηση των ΣΣΕ. Να καταργηθεί το παράνομο εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων, που αμείβονται με ΔΠΥ, παρόλο που εργάζονται υπό συνθήκες εξαρτημένης εργασίας. Να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων. Να διασφαλιστεί πλήρης και σταθερή εργασία για όλους τους συναδέλφους με παράλληλη κατοχύρωση όλων και εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ πολιτικές που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα για να υπηρετήσουν συμφέροντα ντόπιων και διεθνών κεφαλαιοκρατικών οργανισμών και την απόπειρα τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων μας -που οφείλονται σε ληστρικές επιδρομές και κακοδιαχείριση των αποθεματικών τους ατιμωρητί για δεκαετίες- να καλυφθούν με επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, με μειώ­σεις συντάξεων, με απολύσεις, με «εθελούσιες εξόδους» προς την ανεργία και την υποαπασχόληση, με την υποβάθμιση των παροχών. ΚΑΛΕΙ τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.

ΠΟΕΣΥ
Όλοι μαζί στην απεργία
Δευτέρα 08 , Μάρτιος 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συμμετέχει και καλεί τις Ενώσεις μέλη της να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική –πανεργατική απεργία των συνδικάτων στις 11 Μαρτίου, για την ανατροπή των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων.
Όταν ο Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η κυβέρνηση πήρε σκληρότερα μέτρα απ’ όσα ζητούσαν οι Βρυξέλλες, τότε η αντίδραση των εργαζομένων για την ανατροπή τους, είναι μονόδρομος.
Τα σκληρά εισπρακτικά μέτρα που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν μονομερώς, μετά την κρίση των χρηματιστηρίων και των Τραπεζών, και το κόστος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, επιδέχονται μια μόνον απάντηση: τη δράση για την απόσυρσή τους.
Η πολιτική που παρουσιάζεται ως «επώδυνη εξυγίανση» δεν είναι τίποτα άλλο από σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές, που δεν οδηγούν σε διέξοδο από την κρίση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί επίσης το «διασωματειακό» να επεξεργαστεί επειγόντως το σύνολο των αιτημάτων και την τακτική για την παρέμβαση των εργαζομένων στην ενημέρωση, τόσο στα πλαίσια του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος, όσο και αυτόνομα με βάση τα ιδιαίτερα προβλήματα στον Τύπο.

  • Να αποσυρθούν τα αντεργατικά αντικοινωνικά κυβερνητικά μέτρα.
     
  • Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις.
     
  • Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  •  Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου