Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Απογευματινή, Γ.Συνέλευση εργαζομένων 18/10/2010

Συνάδελφοι του Βήματος,
Ως μέλος της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ συμμετείχα σε αντιπροσωπεία για την υποστήριξη των εργαζομένων στην Απογευματινή, όπου διοργανώθηκε Γενική Συνέλευση χθες, 18/10/2010, μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99 (ένα βήμα πριν την πτώχευση). Όπως ξέρετε, οι συνάδελφοι της Απογευματινής είναι μήνες που δεν πληρώνονται.
Επισυνάπτω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων στην Απογευματινή.
Συναδελφικά,
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ



Προς: Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κατόπιν της ανακοίνωσης από τον κ.Κώστα Σαραντόπουλο της απόφασης του να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 περί ελεγχόμενης πτώχευσης, και της δήλωσης του ότι δεν προτίθεται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων των τριών Ενώσεων και των νομικών συμβούλων τους, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαμε τα εξής:

Πρώτον, την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε με κάθε δυνατό νόμιμο τρόπο, και πρώτα μέσω της ίδιας της εφημερίδας μας, η οποία την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου κλείνει 59 χρόνια κυκλοφορίας.
Δεύτερον, ότι δεν είναι δυνατόν απέναντι σε αυτή την προκλητική του στάση να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η πλειονότητα των εργαζόμενων εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα άμεσα, δηλαδή να μην αναμένουμε τη δικαστική απόφαση για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συγκεντρώσειες και πορείες διαμαρτυρίας.
Τρίτον, οι νομικές ενέργειες πρέπει να συνεχιστούν, σύμφωνα με όσα εισηγούνται οι νομικοί σύμβουλοι της Ενωσης.
Αναμένουμε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά τη συνεδρίαση του της Τρίτης 19 Οκτωβρίου, να λάβει συγκεκριμένες και δραστικές αποφάσεις.
Συνάδελφοι, δεν χωρεί πλέον καμία αναβολή μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Και αυτό τη στιγμή που οι εργαζόμενοι από την πλευρά μας έχουμε αγωνιστεί με κάθε τρόπο, ακόμη και σε βάρος των προσωπικών μας συμφερόντων, προκειμένου η ιστορική αυτή εφημερίδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την έκδοση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου