Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Υπόμνημα σε ΕΣΗΕΑ και διασωματειακό, 20/10/2009


Προς: ΕΣΗΕΑ
Κοινοποίηση: Διασωματειακό του τύπου
Από: Τ.Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος σε ΕΣΗΕΑ
Θέμα: Υπόμνημα από Γενική Συνέλευση Βήματος
Ημ/νία: 20/10/2009

Συνάδελφοι,
Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων του Βήματος (20/10/2009) αποφάσισε να σας υποβάλει ειδικό υπόμνημα για το ζήτημα των εργαζομένων με ΔΠΥ, το οποίο και σας ζητά να συμπεριλάβετε στο σχέδιο προτάσεων που θα υποβάλετε στον ΔΟΛ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Ο αριθμός των συναδέλφων που δουλεύουν με μπλοκάκι (ΔΠΥ) στο χώρο του Βήματος («Βήμα», «Βήμα της Κυριακής», «Βήμα on line»), όσο και στα ένθετα περιοδικά της εφημερίδας («ΒΗΜΑgazino», «ΒΗΜΑdonna», «ΒΗΜΑmen», «ΒΗΜΑgourmet», «ΒΗΜΑdeco»,) αποτελεί χρονίζον και τεράστιο πρόβλημα, για τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις και το προϊόν μας. Μια πρώτη καταγραφή έδειξε ότι οι συνάδελφοι που εργάζονται αμειβόμενοι με ΔΠΥ έχουν ξεπεράσει τους 40, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων εργάζονται εδώ για αρκετά χρόνια με αυτό το καθεστώς και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις αλλαγής του.
Και η διεύθυνση της εφημερίδας συμφωνεί ότι η σχέση εργασίας αποτελεί πρόβλημα. Για αυτό, και δεσμεύτηκε, ήδη από τον Μάιο, να προσλάβει κανονικά, με σύμβαση, όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν με μπλοκάκι. Ωστόσο, ενώ είχε δεσμευτεί να προσλάβει όλους από την 1η Ιουνίου, έχουμε φτάσει στο τέλος Οκτωβρίου και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη (παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις στους εκπροσώπους μας, Κ.Παπαδή αρχικά και Τ.Αναστασιάδη κατόπιν, αλλά πρόσφατα και στον προεδρεύοντα της ΕΣΗΕΑ, Π.Σόμπολο).
Θεωρούμε ότι η τακτοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η υλοποίηση των δεσμεύσεων αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για την περαιτέρω πορεία της εταιρείας και την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Βήμα
Δια του εκπροσώπου της, Τάσου Αναστασιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου