Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Προς ΕΣΗΕΑ, για ΓΣ εργαζομένων ΔΟΛ, 16/2/2010

Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος
Κοινοποίηση: ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Θέμα: Γενική Συνέλευση ΔΟΛ με σωματεία μαζί
16/2/2010
Αγαπητοί συνάδελφοι (-σες),
Σας κοινοποιώ την ανακοίνωση που καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ, αύριο Τετάρτη, 17/2/2010, στις 4.00 μ.μ.
Στη Γενική Συνέλευση θα παραστούν και τα ΔΣ των Ενώσεων και πάντως η δική μας, όπως το αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σήμερα.
Η γενική συνέλευση είναι εξαιρετική σημαντική, γιατί η ανησυχία αυξάνει και τα άσκημα σημάδια πολλαπλασιάζονται. Ιδιαίτερα στο Βήμα FM, όπου αναγγέλθηκαν ομαδικές απολύσεις, οφείλω να υπενθυμίσω, όπως μου ζήτησαν οι απολυόμενοι, την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, της 2/12/2009, για τις υποχρεώσεις μας.
Είναι η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης που θα την βρείτε στη σελίδα http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2009/12/03.htm καθώς και στο τέλος του παρόντος email.

Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
(εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκπροσώπων εργαζομένων στον ΔΟΛ


Προς όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ,

Μετά από συνεννόηση με τα ΔΣ των Ενώσεών μας σας καλούμε σε
έκτακτη Γενική Συνέλευση
αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, στις 16.00,
με αφορμή τις ομαδικές απολύσεις στον ΒΗΜΑ FM.

Μέσα σε ένα κλίμα γενικής ανασφάλειας και πληθώρας προβλημάτων που ήδη αντιμετωπίζουμε (αθετήσεις συμφωνιών για επαναπρόσληψη απολυμένων –διοικητικών και δημοσιογράφων-, μπλοκάκια, εντατικοποίηση δουλειάς σε συνδυασμό με απολύσεις, κλπ.) πρέπει να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους από τα σωματεία μας, για να οργανώσουμε την απάντησή μας. Πρέπει οι ομαδικές απολύσεις να σταματήσουν αμέσως!
Ήδη οι ΕΠΗΕΑ και η ΕΠΠΗΤ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας την Πέμπτη, 18/2/2010, 14-16 μ.μ., και Παρασκευή, 19/2/2010, 12-14 μ.μ.
Όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι διοικητικοί, ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, ζητάει από όλες τις διευθύνσεις ασφαλιστικές προϋπηρεσίες των εργαζομένων, για ενδεχόμενες «εθελούσιες» απομακρύνεις και, εν συνεχεία, ομαδικές απολύσεις της τάξης του 20%. Η απάντησή μας είναι μονόδρομος, μέσα από συλλογικό αγώνα διαρκείας. Κατόπιν και των τελευταίων εξελίξεων, η παρουσία όλων μας αύριο στη Γενική Συνέλευση θα είναι καθοριστική.


Οι εκπρόσωποι εργαζομένων στον ΔΟΛ
Παναγιώτης Δρίβας, εκπρόσωπος συντακτών Βήμα FΜ  στην ΕΣΗΕΑ
Φούλα Βαρδάκη, εκπρόσωπος διοικητικών Βήμα FM στην ΕΠΗΕΑ
Παναγιώτης Σκουτέρης, εκπρόσωπος εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων ΕΠΗΕΑ
Τάσος Αναστασιάδης, εκπρόσωπος εργαζομένων ΒΗΜΑΤΟΣ στην ΕΣΗΕΑ
Κική Τριανταφύλλη, εκπρόσωπος ΕΣΠΗΤ
Μαϊδης Χρήστος, εκπρόσωπος ΕΠΠΗΤ



ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ Ρ/Σ


2 Δεκεμβρίου 2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απολύσεις και τις επαπειλούμενες απολύσεις σε ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς, με πρόσχημα «επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις, που επιβάλλει η οικονομική κρίση» και θα αντιδράσει δυναμικά στα σχέδια της εργοδοσίας.
Με αφορμή τη διατάραξη των εργασιακών σχέσεων, που εμφανίζεται στο χώρο των ΜΜΕ, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφοι α΄ και β΄, του Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει:
α. «Να στηρίζει και να ενισχύει τις δραστηριότητες της συνδικαλιστικής του οργάνωσης, που αποσκοπούν στη βελτίωση των όρων αμοιβής και απασχόλησης στα Μ.Μ.Ε.».
β. «Να αποκρούει στο χώρο εργασίας του κάθε απόπειρα περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων ή παραβίασης των κανόνων δεοντολογίας».
Κατά συνέπεια, απαγορεύεται η κάλυψη των κενών, που δημιουργούνται από τις απολύσεις, με την εργασία άλλων συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται στο ίδιο ΜΜΕ ή σε Μέσον που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο, αλλά και αλλού, με ή χωρίς αμοιβή.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου