Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση για ΔΟΛ, 21/9/2010


Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος
Κοιν/ση: ΕΣΗΕΑ
Θέμα: Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ
23/9/2010 
Αγαπητοί συνάδελφοι (-σες), 
Οι εξελίξεις μετά τη γενική μας συνέλευση έχουν ως εξής:
Μετέφερα χθες στο Διασωματειακό το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευση και παρουσίασα την κατάσταση, ως εκείνη την ώρα. Αποφασίστηκε να υπάρξει σχετική ανακοίνωση, που να συμπυκνώνει τις θέσεις των σωματείων μας (εναντίωση σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, καθώς και κατά της αμφισβήτησης των εκπροσώπων μας στην επιχείρηση) καθώς και μια συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας και, τέλος, τη διοργάνωση μιας νέας Γενικής Συνέλευσης σε κατάλληλο χώρο.
Ωστόσο σήμερα υπήρξαν και νέες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα:
Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ είχε συνάντηση με τη διοίκηση του οργανισμού και με εντολή του Προέδρου μας, Πάνου Σόμπολου, σας μεταφέρω τα ουσιαστικά της σημεία.
Η διοίκηση του οργανισμού διέψευσε τις ανακοινώσεις της ΕΠΗΕΑ, περί σχεδίων ή προτάσεων για περικοπή μισθών, και μάλιστα διευκρίνισε ότι αυτή ήταν «πρόταση από κάποιον της ΕΠΗΕΑ», ενώ η διοίκηση δεν έχει τέτοια σχέδια. Κατά δεύτερον, επίσης διευκρίνισε ότι δεν έχει σκοπό να προβεί σε γενικευμένες απολύσεις δημοσιογράφων, έστω και αν εξετάζει το ενδεχόμενο να προταθούν εξατομικευμένες προτάσεις απομάκρυνσης σε συναδέλφους που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση ή σε συναδέλφους «πολυθεσίτες» -αν και δεν διευκρινίστηκε τι είδους «πολυθεσία» εννοεί, καθώς η παράλληλη ανάλογη εργασία σε ανταγωνιστικό τύπο προφανώς αποκλείεται και εκ της δεοντολογίας. Τρίτον, για τους συναδέλφους διοικητικούς, δεν υπάρχει πρόθεση να προβεί σε μαζικές απολύσεις, αλλά θα εξεταστεί μια ορισμένη συρρίκνωση. Τέταρτον, μακροχρόνια, όλοι οι συντάκτες θα πρέπει να ασχοληθούν και με το ιντερνέτ, καθώς σε μερικά χρόνια μπορεί να μην υπάρχει καν εφημερίδα σε χαρτί. Πέμπτον, ότι δεν αναγνωρίζει άλλο θεσμικό όργανο εκτός των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΠΤΑ και, για αυτό, δεν δίνει και το αμφιθέατρο για γενικές συνελεύσεις.
Ωστόσο, αντίθετα απ’όσα ανακοινώθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, σήμερα μαθεύτηκε επισήμως σε ορισμένα τμήματα (και ανεπισήμως σε άλλα) ότι όλοι οι διευθυντές διοικητικών τμημάτων έλαβαν την εντολή να ετοιμάσουν «ως το Σάββατο» λίστες ανθρώπων προς απόλυση, σε ύψος 50% του προσωπικού.
Όλα τα στοιχεία αυτά συνεκτιμούνται από την εργασιακή επιτροπή, μεταφέρθηκαν στα σωματεία μας και καθιστούν πλέον επιτακτικά αναγκαία την επίσπευση της Γενικής Συνέλευσης που έχει αποφασίσει το Διασωματειακό, η οποία προτείνεται να διοργανωθεί την Δευτέρα στις 3.00 μ.μ.

Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
(εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου