Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ψήφισμα εργαζομένων στο Βήμα, 8/2/2010


Γενική Συνέλευση Βήματος
Ψήφισμα

1. Οι εργαζόμενοι στο Βήμα για μια ακόμα φορά, αυτή τη φορά από τη νέα διεύθυνση του Βήματος, ακούσαμε τις διαβεβαιώσεις για πρόσληψη των εργαζομένων με δελτία παροχής υπηρεσιών στο αμέσως επόμενο διάστημα, «έως το Πάσχα» όπως μας μετέφερε ο εκπρόσωπός μας.
Ωστόσο, οφείλουμε να εκφράσουμε τη δικαιολογημένη επιφύλαξή μας, καθώς είναι η πολλοστή φορά ανάλογων διαβεβαιώσεων. Η πρώτη έγινε τον περασμένο Ιούνιο και ακολούθησε αντίστοιχη διαβεβαίωση δια μέσου του προέδρου του σωματείου μας, Π. Σόμπολου, για πρόσληψη όλων από την 1η Νοεμβρίου 2009.
Μας αφορά η αξιοπιστία της εταιρείας, αλλά ακόμη περισσότερο η δική μας αξιοπρέπεια, που βλέπουμε να πλήττεται από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις χωρίς, όμως, πρακτικό αντίκρισμα.
Ζητούμε από τη διεύθυνση της Εφημερίδας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει αμέσως σε ένταξη στο μισθολόγιο όλων όσων εργάζονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να εξετάσουμε στη Γενική μας Συνέλευση περαιτέρω τρόπους αντίδρασης.
2. Κατά δεύτερον, η γενική μας συνέλευση έθιξε τα ζητήματα εργασιακών αναδιαρθρώσεων που φαίνεται να δρομολογούνται, ιδιαίτερα με τα νέα μέσα (ανάρτηση της εφημερίδας στο ιντερνέτ και ιδιαίτερη παραγωγή ειδήσεων για το ιντερνέτ), αλλά και τις σχέσεις με άλλα newsrooms του οργανισμού (in.gr, Βήμα FM).
Η Γ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει στον εκπρόσωπό μας, με τη βοήθεια και άλλων συναδέλφων, να κωδικοποιήσει τα ενδεχόμενα προβλήματα και ζητήματα που αναδύονται, ώστε να υπάρξει ρύθμιση τόσο από τα αντίστοιχα σωματεία (εργατικά και εργοδοτικά), αλλά και προκειμένου να αντιμετωπιστούν στον εργασιακό μας χώρο ενδεχόμενες δυσκολίες ή αστοχίες που ήδη έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται.
3. Σε σχέση με τις ανησυχίες που εκφράζονται από την εργοδοσία -τόσο τη δική μας, όσο και γενικότερα-, η Γ.Σ. κατέγραψε τη διάθεση των εργαζομένων να μην πληρώσουν οι ίδιοι την κρίση. Εκφράστηκε μάλιστα ο προβληματισμός αναφορικά με την καθυστέρηση των σωματείων μας να ενταχθούν στις κινητοποιήσεις όλων των άλλων εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα κατά της ασφαλιστικής και εργασιακής επίθεσης που συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά και στις άλλες χώρες.

8/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου