Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση και απεργιακή ετοιμότητα, 16/12/2009


Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Τους(τις) συναδέλφους μου στο Βήμα
Θέμα: Ενημέρωση από Μεικτό και υπενθύμιση απεργίας αύριο
Ημ/νία: 16/12/2009
Συνάδελφοι,  
Σε συνεδρίαση της απεργιακής επιτροπής της ΕΣΗΕΑ (δηλαδή πρακτικά το Μεικτό, εκπρόσωποι και ΔΣ -χωρίς τους συνταξιούχους και τα πειθαρχικά), συζητήθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης (ιδίως για το ασφαλιστικό γενικά και για τους εργαζόμενους στον τύπο ειδικότερα) καθώς και οι μορφές της υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στις επιθέσεις. 
Σε αυτό το πλαίσιο, εμφανίστηκαν και προβληματισμοί για τον τρόπο οργάνωσης της απεργίας (κυρίως από τη γενική συνέλευση των ΝΕΩΝ), αλλά και ομοφωνία ως προς την ανάγκη επιτυχίας της απεργίας. 
Ενημερωτικά, πάντως, φαίνεται ότι οι εργοδότες (αντίθετα απ'ό,τι συχνά συνηθίζουν) δεν έχουν καταθέσει προσφυγή για να κηρυχτεί η αυριανή απεργία παράνομη και καταχρηστική. Σήμερα εξάλλου πραγματοποιείται απεργία και στον ΒΗΜΑ FM (City 99,5). 
Αύριο, η απεργιακή συγκέντρωση για όλο το χώρο του τύπου, θα γίνει μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στις 11.00 το πρωί. 
Ως εκπρόσωπός σας, εγώ ξαναέθεσα στο μεικτό τα γνωστά, δικά μας, προβλήματα (μπλοκάκια, διαδίκτυο), δηλώνοντας ότι δεν είναι άσχετα από τις γενικότερες αναδιαρθρώσεις του τύπου και τις επιθέσεις στο εισόδημα των εργαζομένων. Και μετέφερα την εντύπωσή μου από τους συναδέλφους που εκπροσωπώ ότι η πεποίθησή τους είναι για μεγαλύτερη και καλύτερη (και όχι για μικρότερη) οργάνωση του συσχετισμού δύναμης απέναντι στην εργοδοσία. 
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος του Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ 
Επαναλαμβάνω την κοινοποίηση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ για την απεργία αύριο (υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις και από άλλα σωματεία του τύπου).
βλ. και:


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/12
14 Δεκεμβρίου 2009
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από ώρα 6 π.μ. της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2009, έως 6 π.μ. της επόμενης ημέρας.
ΕΠΕΙΔΗ:
  • Τα προβλήματα των δημοσιογράφων, καθώς και των άλλων εργαζομένων στις εφημερίδες, τη ραδιοτηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται.
  • Οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ παραβιάζονται συστηματικά. Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται. Η ελεύθερη, ουσιαστική και δημοκρατική ενημέρωση γίνεται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της ανταγωνιστικότητας.
  • Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι σε μια ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των κατακτήσεων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και των συμβασιούχων ομήρων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.
  • Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009, 11 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ.
Καλούνται όλα τα μέλη του Μικτού Συμβουλίου σε συνεδρίαση – ως απεργιακή επιτροπή – την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009, 11 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου