Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση για ιδιοκτήτες-δικαστές, 7/10/2010


Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος
Θέμα: Ενημερωτικά για τους ιδιοκτήτες - δικαστές
7/10/2010 
Αγαπητοί συνάδελφοι (-σες), 
Σε σχέση με τις συζητήσεις στη Γενική Συνέλευσή μας χθες, με την ομόφωνη απόφασή μας για συμπαράσταση στους συναδέλφους της ΕΠΗΕΑ εδώ (και μετά από ερωτήματα συναδέλφων), οφείλω να ενημερώσω ότι, ακριβώς την ίδια στιγμή που εμείς συζητούσαμε, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε ότι μπορεί να υποκαθιστά τα ελληνικά δικαστήρια και εξέδωσε ανακοίνωση για τη σημερινή απεργία της ΕΠΗΕΑ στον ΔΟΛ με την οποία προδικάζει τις αποφάσεις που πρόκειται να εκδικαστούν.
Είναι προφανής ο απειλητικός χαρακτήρας της ανακοίνωσης απέναντι στους απεργούς και ίσως και στους δικαστές. Ωστόσο, επίσης φαίνεται ότι είναι και ρεαλιστικό το περιεχόμενο, γιατί πράγματι οι εργοδότες (όχι μόνο ο δικός μας) ξέρουν ότι με το νόμο το 95% των απεργιών κηρύσσονται παράνομες (οι εργατικοί συντάκτες μπορούν να το επιβεβαιώσουν).
Τέλος, επισημαίνω ότι η ανακοίνωση της εταιρείας τοιχοκολλήθηκε σε πόρτες, τοίχους, κλπ., όσο ποτέ καμία άλλη ανακοίνωση και αναρτήθηκε και στο σάιτ της εφημερίδας μας (προφανώς εκθέτοντας την δημοσιογραφική μας δεοντολογία, καθώς ο αναγνώστης δεν έχει καμία ενημέρωση ούτε για τις απολύσεις της εταιρείας ούτε για τον αντίλογο των απεργών συναδέλφων).
Πιο κάτω παραθέτω την ανακοίνωση καθώς και το link απ’όπου την αντέγραψα.
Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
(εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου