Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση για εγγραφές, απεργία, αναδιαρθρώσεις, 11/2/2010


Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος
Θέμα: Ενημέρωση από ΕΣΗΕΑ: εγγραφές, απεργία, αναδιαρθρώσεις
11/2/2010
Αγαπητοί συνάδελφοι (-σες),
1) ΕΠΕΙΓΟΝ: Για υποψήφια νέα μέλη
Πρέπει να σας ενημερώσω από τη σημερινή συνεδρίαση του Μεικτού της ΕΣΗΕΑ ότι η ημερομηνία για κατάθεση υποψηφιοτήτων παρατάθηκε [βλέπε και ανακοίνωση: http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2010/02/10.htm ].
Ο λόγος δεν υπάρχει στην ανακοίνωση, αλλά είναι η εκφρασμένη διάθεση του Μεικτού να δεχτεί ως μέλη όλους τους συναδέλφους, ακόμα και όσους δεν έχουν τον τυπικά αναγκαίο χρόνο ασφάλισης στο ΤΣΠΕΑΘ (για παράδειγμα τα μπλοκάκια). Το Μεικτό θεώρησε ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε από το σωματείο μας όσους ταλαιπωρούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και, για αυτό, θα πρέπει να εξετάζεται ο χρόνος στο επάγγελμα και όχι ο χρόνος ΤΣΠΕΑΘ.
Καθώς, ωστόσο, όλοι οι ενδεχόμενοι υποψήφιοι δεν το έχουν πάρει υπόψη τους, το ΔΣ αποφάσισε επί τόπου να παρατείνει για μια εβδομάδα την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, ούτως ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, που διαθέτουν όλα τα ουσιαστικά προσόντα (πλην του τυπικού χρόνου ασφάλισης στο ΤΣΠΕΑΘ) και να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση.
Παρατηρήσεις:
α) Η διαδικασία ενδεχομένως ακολουθήσει την ως τώρα πορεία. Δηλαδή οι υποψηφιότητες που δεν διαθέτουν τον τυπικό χρόνο ασφάλισης να απορριφθούν από το ΔΣ και να γίνει μετά προσφυγή από τον ενδιαφερόμενο και το Μεικτό να την κάνει δεκτή, ερμηνεύοντας την ουσία.
β) Η απόφαση του ΔΣ είναι αυτή τη φορά να μαζευτούν οι υποψηφιότητες και να εξεταστούν μέσα στον Μάρτιο, ούτως ώστε να μην πιαστούν σε διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ, μετά τις εκλογές του Μαίου, όπως έγινε πέρυσι.
γ) Για τα δικαιολογητικά κοιτάξτε την ανακοίνωση: http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2010/01/06.htm
2) Δεύτερον, σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έγινε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η Ένωση έχει κηρύξει απεργία για τις 24 Φεβρουαρίου: οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν δημόσια συντόμως.
3) Τέλος, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη, γιατί -όπως ορθά μου επισημάνθηκε- στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης παρέλειψα να αναφερθώ στην αλληλεγγύη που εκφράσαμε απέναντι στους απολυμένους από το φθινόπωρο συναδέλφους του ΔΟΛ, κυρίως δύο διοικητικούς και ένα δημοσιογράφο, οι οποίοι -παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας- εξακολουθούν να μην έχουν προσληφθεί. Η παράλειψή μου είναι ακόμα πιο σοβαρή καθώς υπήρξαν ενημερώσεις για επέκταση «προγραμμάτων» απομάκρυνσης προσωπικού και σε άλλα τμήματα της εταιρείας (όπως στον Βήμα FM).
Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
(εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου