Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Ελληνικά Γράμματα" συναυλία, 18/10/2010

Συνάδελφοι του Βήματος,
Όπως αποφασίσαμε στη Γενική μας Συνέλευση της 27/9/2010 οφείλουμε «αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους των Ελληνικών Γραμμάτων που υφίστανται την επίθεση του ίδιου εργοδότη», οι οποίοι οργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας στα προπύλαια, 19/10/2010, στις 5.μ.μ.
Βλέπε πιο κάτω από Ελληνικά Γράμματα:
1) Δελτίο τύπου για παράταση διαβουλεύσεων
2) Δελτίο τύπου για τη συναυλία
3) Κάλεσμα-αφισέτα για συναυλία
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2010
Κι όμως είμαστε ακόμα εδώ…
Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παίρνει θέση στο αίτημα των εργαζομένων για παράταση των διαβουλεύσεων με την εργοδοσία της εταιρείας «Ελληνικά Γράμματα Α.Ε.».

Με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 20480/819 απόφασή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και να παρατείνει τις διαβουλεύσεις για είκοσι (20) μέρες, όπως είχε δικαίωμα με βάση το άρθρο 5 του νόμου 1387/83.

Εμείς οι εργαζόμενοι θεωρούμε την απόφαση αυτή αποτέλεσμα του αγώνα μας και της συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί με αποκορύφωμα τη μεγάλη πορεία της Τρίτης, 12.10. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση, όπως μας ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου το πρωί της Παρασκευής 15.10 ήταν αρνητική. Με τη δυναμική μας παρέμβαση πετύχαμε να ανατρέξουμε την απόφαση αυτή εξασφαλίζοντας χρόνο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ξέρουμε ότι πρόκειται απλά για παράταση, όμως θεωρούμε ότι η κάθε μέρα που κερδίζουμε, η κάθε θέση εργασίας που εξασφαλίζουμε, είναι μικρές νίκες που μας δίνουν δύναμη.

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα»


Δελτίο Τύπου

Συναυλία ενάντια  στις απολύσεις και την ανεργία
Τρίτη 19 Οκτώβρη 5:00 μ.μ. στα Προπύλαια

«Διότι η εργασία είναι κάτι περισσότερο από την εργασία. Και η μη εργασία είναι κάτι περισσότερο από την ανεργία».
Robert Castel, Γάλλος κοινωνιολόγος

Σε πραγματικό εφιάλτη μετατρέπεται η προοπτική της ανεργίας. Η απόφαση του ΔΟΛ, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα», να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα. Το μνημόνιο μπήκε στη ζωή μας κανονικά με την ανεργία να χτυπάει κάθε νοικοκυριό, τους ανέργους να εκτινάσσονται στο 1.000.000, την ακρίβεια να καλπάζει με 5,5% πληθωρισμό και τη φτώχεια να δείχνει τα δόντια της ακόμα και σε τμήματα που παραδοσιακά δεν τη γνώριζαν. Με το τέλος του καλοκαιριού η εργοδοσία κλιμάκωσε την επίθεση, αφού προηγουμένως της έλυσε τα χέρια η κυβέρνηση του κεφαλαίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα καταιγισμό από αντεργατικούς νόμους και ρυθμίσεις.

Η γενικευμένη κρίση έχει πια εισβάλλει για τα καλά και στο χώρο του πολιτισμού. Το καίριο πλήγμα στον όποιο πολιτισμό διατείνεται πως έχει ο κόσμος των γραμμάτων και των τεχνών έχει ένα όνομα. Λέγεται Απόλυση.

Ο πολιτισμός όμως ΔΕΝ είναι ζημιογόνα επιχείρηση.

Η κυρίαρχη πολιτική δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Με μαζικό, αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν. Να κάνουμε την οργή μας για τα δισεκατομμύρια που χαρίζουν στους τραπεζίτες και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, δύναμη κρούσης με το κράτος, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής.

Καλούμε όλους τους συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, διορθωτές, εικονογράφους, σκιτσογράφους και τους συναδέλφους μας εργαζόμενους από όλο τον κλάδο του βιβλίου και ιδιαίτερα όσους είχαν συνεργασία με τα «Ελληνικά Γράμματα» να βρεθούν δίπλα μας.

Καλούμε το σύνολο του εργατικού κινήματος, φορείς και συλλογικότητες στη μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο τεράστιο κύμα απολύσεων και τη γιγάντωση της ανεργίας.

Συμμετέχουν οι:

Αέρα Πατέρα, Δημήτρης Πουλικάκος, Ελελεύ, Έρωτες πολεμιστές, Πάνος Μουζουράκης, Σπυριδούλα, Τέχνη εν κινήσει, Νίκος Τουλιάτος, Υπόγεια Ρεύματα, Big fat lips, Illegal Operation, No mind, Pink tank project
(και μια συμμετοχή-έκπληξη!)

Αγώνας μέχρι τη νίκη ενάντια στο μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ


Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα
Επιτροπή Αλληλεγγύης
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου