Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Για απεργία 24/2/2010, ενημέρωση 20/2/2010

Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος
Θέμα: Απεργία Τετάρτη  24/2/2010
20/2/2010

Σας κοινοποιώ την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία της Τετάρτης, 24/2/2010, επισυνάπτοντας και την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο της οποίας κηρύχτηκε.
[Επίσης, σας υπενθυμίζω το κινητό μου τηλέφωνο (+306977972427), καθώς τις επόμενες μέρες δεν θα με βρείτε στο γραφείο μου, αφού θα βρίσκομαι στο εξωτερικό, κάνοντας χρήση της τακτικής μου άδειας του 2009.]

Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
(εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ)




ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2/2010


16 Φεβρουαρίου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κηρύσσει 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου 2010, συμμετέχοντας στη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική απεργία σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ. Οι δημοσιογράφοι απεργούν για:
  • Να μπει φραγμός στις απολύσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της πλήρους και σταθερής απασχόλησης, ενάντια στην πολιτική της «ελαστικοποίησης» των σχέσεων εργασίας.
  • Να υπερασπίσουν και να βελτιώσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική της ισοπέδωσης.
  • Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην πολιτική του «παγώματος» των αποδοχών.
  • Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δαπάνες -ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς της περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της πρόνοιας- ενάντια στην πολιτική των περικοπών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα συντονισμού της απεργιακής δράσης των δημοσιογράφων -σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΥ- και το συντονισμό των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων στον Κλάδο της Ενημέρωσης, μέσα από το Διασωματειακό.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε επίσης την κλιμάκωση της απεργιακής δράσης, εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας, με την κήρυξη 48ωρης απεργίας στον Τύπο, σε ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ. σε προσεχή συνεδρίασή του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου