Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Απογευματινή, ανοιχτή επιστολή εργαζομένων, 20/10/2010

Ανοιχτή Επιστολή εργαζομένων στην Απογευματινή προς τους αναγνώστες (20/10/2010)
και μηνύματα συμπαράστασης από τον Πήγασο

Νέα ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στην Απογευματινή, όπως δημοσιεύτηκε σήμερα, ημέρα των 58ων γενεθλίων μας…

Αγαπητοί αναγνώστες,

Η “Α” κλείνει σήμερα 58 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας. Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1952 όταν εκδόθηκε το πρώτο φύλλο μίας εφημερίδας, η οποία έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο του γραπτού Τύπου.

Σήμερα, η ιστορική αυτή εφημερίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή κρίση, για την οποία οι μόνοι που δεν φέρουν ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι.Δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι, εξακολουθούμε από το Μάρτιο οπότε και ξεκίνησε η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας, μέχρι και σήμερα, και ενώ η ιδιοκτησία της εφημερίδας μας χρωστάει δεδουλευμένα τριών μηνών, να ενημερώνουμε καθημερινά εσάς, τους αναγνώστες μας.

Οι εργαζόμενοι της “Α” επιθυμούμε, και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, να συνεχίσει να κυκλοφορεί η εφημερίδα, δεν μπορούμε όμως και να αυτοκαταργηθούμε ως εργαζόμενοι. Παρά τις δυσκολίες, σήμερα την ημέρα των γενεθλίων μας θέλουμε να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση ένα σαφές μήνυμα: Η εφημερίδα αυτή δεν πρόκειται να κλείσει, όσο αυτό περνάει από το χέρι μας. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να την κρατήσουμε ζωντανή. Διεκδικούμε όμως με τον ίδιο δυ ναμισμό το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να αμείβεται για το έργο, που παράγει, χωρίς διαρκές αίσθημα αγωνίας για το μέλλον.

Από πλευράς νομικών διαδικασιών, χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου, κατόπιν όμως αιτήματος της ιδιοκτησίας της εφημερίδας, με το επιχείρημα της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 περί ελεγχόμενης πτώχευσης, δόθηκε αναβολή για την 24η Ιανουαρίου 2011.Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνι κών της “Α”, τα συνδικαλιστικά μας σωματεία ανακοίνωσαν χθες την κήρυξη απεργίας από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2010, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση χθες η ΕΣΗΕΑ.

Ζητούμε εκ των προτέρων από εσάς, τους αναγνώστες μας, την κατανόηση σας για την αναστάτωση στην κυκλοφορία της εφημερίδας την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς και τη συμπαράσταση σας


Μήνυμα συμπαράστασης από τους συναδέλφους του Πήγασου

Σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα σας για να μην κλείσει η εφημερίδα Απογευματινή, για να μην γίνουν απολύσεις και περικοπές αποδοχών, αλλά και να σας καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σας.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση ούτε μπορούν να γίνουν τα υποζύγια πάνω στα οποία θα φορτώσουν τα βάρη εκείνοι που την προκάλεσαν. Αναμένουμε τις προτάσεις σας, έτσι ώστε η αλληλεγγύη μας να είναι έμπρακτη και ουσιαστική σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.Όπλο μας είναι η ενότητα και ο κοινός αγώνας!

Οι εκπρόσωποι
στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
των εργαζομένων στις εφημερίδες
Έθνος και Έθνος Κυριακής, Ιωάννα Ηλιάδη
Ημερησία, Γιώργος Παυλόπουλος
Goal News, Σωτήρης Τριανταφύλλου
Σέντρα FM, Νίκος Ζαμπάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου