Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΔΟΛ, 9/1/2012


gsdol090112.pdf Download this file
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ (διοικητικοί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι κ.α) μετά την μονομερή και αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να μειώσει μονομερώς τις αμοιβές μας κατά 20%, πραγματοποίησαν συνέλευση στην οποία:
  1. Επαναβεβαιώσαμε απόφαση προηγούμενης συνέλευσης (13/12/2012) και εξουσιοδοτούμε τα Σωματεία στον Τύπο να προκηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που κληθεί έστω και ένας συνάδελφος να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
  2. Το σώμα των εργαζομένων του ΔΟΛ θεωρεί ότι οι όροι αμοιβής και εργασίας θα πρέπει να συνεχίσουν απαράβατα να διέπονται από τις συμβατικές και νόμιμες ρυθμίσεις.
  3. Οποιαδήποτε προτεινόμενη τροποποίηση θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά από διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τα συλλογικά μας όργανα, δηλαδή τα σωματεία μας, στο πλαίσιο της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.
  4. Αποφασίσαμε να δώσουμε προθεσμία στη Διοίκηση έως τις 15 Ιανουαρίου ώστε να αποκαταστήσει τις αμοιβές μας με βάση το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς. Παράλληλα, αποφασίσαμε να κινήσουμε όλες τις νομικές διαδικασίες οι οποίες θα κατοχυρώσουν τις νόμιμες αμοιβές μας.
  5. Στο κατώτατο όριο των 1500 ευρώ (μικτά) που θέτει η Διοίκηση για τις περικοπές, αντιπροτείνουμε το σεβασμό της σύμβασης, δηλαδή να θεωρηθεί ώς κατώτατο όριο το υψηλότερο κλιμάκιό της μαζί με τα ενδεχόμενα επιδόματα (έως και του διευθυντή). Με αυτό τον τρόπο, άλλωστε, θα εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα προς όφελος του Οργανισμού.

9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου