Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Βήματος, Σάββατο 27/11 στις 11.00 στην ΕΣΗΕΑ, 25/11/2010

Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος
Κοιν/ση: ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, Διασωματειακό του τύπου, Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ
Θέμα: Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων του Βήματος
25/11/2010 
Αγαπητοί συνάδελφοι (-σες),
Μετά τις γενικότερες εξελίξεις στα media γενικά και στην εφημερίδα μας ειδικότερα, οφείλω καταρχήν να μεταφέρω την ενημέρωση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καθώς και από το Διασωματειακό του τύπου, που αποφάσισαν αργά σήμερα το βράδυ γενική απεργία στον τύπο την Τρίτη, 30/11/2010, την οποία και πρέπει να ετοιμάσουμε. Μόλις έχω τις αντίστοιχες ανακοινώσεις, θα τις κοινοποιήσω.
Κατά δεύτερον, όπως διαπιστώθηκε και στην ενημέρωση που μας έγινε από τον διευθυντή της εφημερίδας μας νωρίτερα το βράδυ, είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθούμε σε Γενική Συνέλευση για να εξετάσουμε τη στάση μας απέναντι στην αιφνιδιαστική αναστολή της καθημερινής «έντυπης έκδοσης» της εφημερίδας μας, παρά τις πρόσφατες περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την ιδιοκτησία (μόλις πριν από 58 μέρες). Πρέπει επίσης να υιοθετήσουμε μια θέση απέναντι στις εργασιακές ανακατατάξεις από την αναστολή του καθημερινού εντύπου και, ασφαλώς, και απέναντι στις προγραμματιζόμενες μαζικές απολύσεις συντακτών του Βήματος («περίπου όσοι είχαν προσληφθεί κατά την έκδοσή του» -δηλαδή κάπου 100 συνάδελφοι) επίσης παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας («δεν θα απολυθούν δημοσιογράφοι, αλλά μόνοι διοικητικοί»).
Κατά συνέπεια και έπειτα από σχετική απόφαση και εξουσιοδότηση των σωματείων μας, δηλαδή της ΕΣΗΕΑ, αλλά και του Διασωματειακού του τύπου, συγκαλείται επί τούτοις Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο Βήμα το Σάββατο, 27/11/2010, στις 11.00 π.μ., στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος εργαζομένων του Βήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου