Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση για συνάντηση εταιρείας-σωματείων, κ.ά., 29-11-2010

Προς τους συναδέλφους μου του Βήματος
Ενημέρωση από διαπραγματεύσεις σωματείων εταιρείας
Ημερομηνία, 29/11/2010 ώρα 19 μ.μ.

Συνάδελφοι,
Η συζήτηση της εταιρείας με τα σωματεία μας, παρουσία του εκπροσώπου, διεκόπη (για λόγους που δεν έχουν σχέση με τα θέματα της εταιρείας) αφήνοντας όλα τα ζητήματα ανοικτά με νέο ραντεβού, για συνέχισή της την Τετάρτη το πρωί (καθώς αύριο υπάρχει απεργία στον τύπο και δεν θα ήταν εύκολη πρακτικά).
Στο αρχικό της στάδιο ο εκδότης παρουσίασε κυρίως τις αποφάσεις του, για διακοπή της καθημερινής έντυπης έκδοσης της εφημερίδας, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία για τα συσσωρευμένα ελλείμματα που προκαλεί η οικονομική κρίση σε όλο τον τύπο. Σε σχέση με τις προτάσεις του και τις διαθέσεις του, και ιδιαίτερα για τις θέσεις εργασίας, το προσωπικό και τις εργασιακές σχέσεις, δεν άνοιξε ακόμα τα χαρτιά του. Απλώς εκδήλωσε τη δική του διάθεση να κρατηθούν όσο περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται, έστω και αν, όταν κλείνει ένα έντυπο, καταρχήν όσοι εργάζονται σε αυτό θα έπρεπε να απολύονται.
Κατά συνέπεια, όπως το είπαμε και προφορικά στα γραφεία, η δική μας Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, Τετάρτη ή και αργότερα, ανάλογα. Ως τότε όλα τα ζητήματα θα παραμείνουν σε αβεβαιότητα.
Κατά δεύτερον, υπενθυμίζω ότι αύριο έχουμε γενική απεργία στα μίντια με συγκέντρωση μπροστά από την ΕΣΗΕΑ στις 11 το πρωί και πορεία στο υπουργείο εργασίας. Στο blog του εκπροσώπου έχω ήδη ανεβάσει τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ:  http://etovima.blogspot.com/2010/11/26112010.html
Του Διασωματειακού: http://etovima.blogspot.com/2010/11/30112010.html
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία μας, καθώς όπως ξέρετε οι εργοδότες έχουν συγκεντρώσει τα πυρά τους κατά των δικαιωμάτων μας, όπως π.χ. με το συγκρότημα του Sky που σήμερα εκβίαζε μαζικά ατομικές υπογραφές μειώσεων των μισθών και διάλυσης των συμβάσεων.
Τέλος, οφείλω να προσθέσω το κείμενο που συνυπέγραψα με μια σειρά άλλων εκπροσώπων του Μεικτού για τη γενικότερη κατάσταση και τη στάση μας. Βλ:
Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου