Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ- Τέλος στην κυβερνητική κοροϊδία, 23/11/2010

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά και πάλι τη στήριξη των Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών απέναντι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση αποδιοργάνωση –έως και πλήρη χειραγώγηση- των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, με κινήσεις που τείνουν στην πλήρη απαξίωση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στο έσχατο σημείο αναξιοπιστίας, ενθαρρύνοντας ή υποκινώντας ενέργειες μέρους της εργοδοσίας, οι οποίες οδηγούν στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού φορέα ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Εκμεταλλευόμενοι τις καταστροφικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου και τη συνακόλουθη ανασφάλεια των εργαζομένων στον Τύπο και τα λοιπά ΜΜΕ, εργοδότες και διευθυντικά στελέχη απειλούν και εκβιάζουν, με στόχο είτε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας είτε τη συνομολόγηση ψευδεπίγραφων μορφών ελαστικής εργασίας.
Μπροστά στο φαινόμενο της πλήρους αποχαλίνωσης της εργοδοσίας και την αδιάφορη στάση των αρμόδιων υπουργείων (που υποκρύπτει ανοχή έως ενθάρρυνση των έκνομων ή ανήθικων μεθοδεύσεων), το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να επεξεργαστούν από κοινού σχέδιο κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα, με κύριους στόχους:
  • •Την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας –κάτι που αποφεύγουν τα όργανα της εργοδοσίας με διάφορες προφάσεις και νομικίστικες κινήσεις.
  • •Την απόσυρση της επιχειρούμενης ρύθμισης για νομιμοποίηση των επιχειρησιακών συμβάσεων σε βάρος των κλαδικών.
  • •Τη συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι επί 13 μήνες αποφεύγουν κάθε ουσιαστική συζήτηση και δέσμευση.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου