Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Προσφυγή στο Μεικτό για μαζική απόρριψη υποψηφιοτήτων Βήματος από το ΔΣ, 2/11/2010

Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Κοιν/ση: ΔΣ της ΕΣΗΕΑ & Εργαζόμενοι σε Βήμα
Θέμα: Σε σχέση με την απόρριψη υποψηφιοτήτων συναδέλφων του Βήματος
2/11/2010 
Συνάδελφοι,
Αντίθετα από την απόφασή μας, στις 11/2/2010, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ των συναδέλφων μου από το Βήμα, που είχαν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, πλην της πολυετίας στο ΤΣΠΕΑΘ. Όπως ξέρετε, άλλωστε, στο Βήμα η κατάσταση με τα μπλοκάκια τρενάρει εδώ και πολλά χρόνια και μόλις φέτος προσελήφθησαν στο μισθολόγιο συνάδελφοι που δουλεύουν κανονικά έως και 9 χρόνια με μπλοκάκι.
Μετά την απόφασή μας, στις 11/2/2010, όταν δώσαμε παράταση προθεσμιών για να μπορέσουν να κάνουν αίτηση και συνάδελφοι όπως αυτοί [βλ. και http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2010/02/10.htm ] , ενημέρωσα για τις αποφάσεις μας τους συναδέλφους μου και ορισμένοι έκαναν αίτηση. [Μπορείτε να δείτε την ενημέρωση στο blog του εκπροσώπου του Βήματος στη διεύθυνση: http://etovima.blogspot.com/2010/10/1122010.html ). Ωστόσο, οι συνάδελφοι αυτοί είδαν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται από το ΔΣ. Κατά συνέπεια, τους ζήτησα να προσφύγουν κατά της απορριπτικής αυτής απόφασης και προσωπικά (όπως είναι τυπικά σωστό -μπορείτε να βρείτε την ενημέρωση αυτή στη σελίδα: http://etovima.blogspot.com/2010/10/21102010.html ) και αρκετοί υπέβαλαν τέτοια προσφυγή προσωπικά.
Ωστόσο, τονίζω ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, γιατί αφορά όλους αυτούς τους συναδέλφους μας στο Βήμα (όπως και αλλού), για τους οποίους ακριβώς είχαμε αποφασίσει ότι «δεν πρέπει να αποκλείουμε από το σωματείο μας όσους ταλαιπωρούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και, για αυτό, θα πρέπει να εξετάζεται ο χρόνος στο επάγγελμα και όχι ο χρόνος ΤΣΠΕΑΘ».
Κατά συνέπεια, σας ζητώ να απορρίψουμε την απόφαση του ΔΣ να δεχτούμε τους συναδέλφους μας στην ΕΣΗΕΑ.
Συναδελφικά,
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου