Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στον ΔΟΛ, 14/12/2011

Συνάδελφοι,

Συμπυκνώνω εδώ, όπως το είπαμε -και με δικά μου λόγια-, την ουσία της Γενικής μας Συνέλευσης, που συγκλήθηκε για να τοποθετηθεί απέναντι στη χθεσινοβραδινή απόσυρση από την εργοδοσία μας των ατομικών συμβάσεων με ταυτόχρονη, ωστόσο, εμμονή στη βούλησή της για μείωση των μισθών κατά 20%.
Στη συνέλευση εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, από τις οποίες πάντως μπορούν να εξαχθούν δύο κοινές συνισταμένες:
  1. Το σώμα των εργαζομένων του ΔΟΛ θεωρεί ότι οι όροι αμοιβής και εργασίας θα πρέπει να συνεχίσουν απαράβατα να διέπονται από τις συμβατικές και νόμιμες ρυθμίσεις.
  2. Οποιαδήποτε προτεινόμενη τροποποίηση θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά από διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τα συλλογικά μας όργανα, δηλαδή τα σωματεία μας, στα πλαίσια της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.
Υπήρξε αρκετή συζήτηση για τους όρους, τις προτάσεις, τις ανοχές, τη συγκυρία, τις μορφές και την έκταση της πάλης. Μερικές από τις προτάσεις ήταν μάλιστα και σε αντιδιαστολή. Καθώς, όμως, η ώρα είχε παρέλθει, η συνέλευση αποφάσισε να μην περάσει σε ψηφοφορία για αυτές και να συγκεντρωθούν οι διάφορες προτάσεις, για να συζητηθούν σε επόμενη Γενική Συνέλευση.
Συνάδελφοι,
περιμένω, κατά συνέπεια, διατυπωμένες τις προτάσεις από τους εισηγητές, για να κοινοποιηθούν μεταξύ μας (και προς τα σωματεία μας) για την ετοιμασία της.

Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
14/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου