Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Βήματος αύριο, Τρίτη, 7/12/2010

Προς: Συναδέλφους του Βήματος
Κοιν/ση: ΕΣΗΕΑ, Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ
Θέμα: Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης
Ημ/νία: 6/12/2010
Συνάδελφοι,
Υπάρχει ανάγκη να βρεθούμε σε Γενική Συνέλευση, για να καταγράψουμε την κατάσταση και να υιοθετήσουμε τη στάση μας σε τουλάχιστον τρία επείγοντα ζητήματα.
1)      Η εργοδοσία «ανέστειλε» τις απολύσεις για μερικές μέρες, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για πρόοδο στις συζητήσεις  της εργοδοσίας με τα σωματεία μας.
2)      Η επιδείνωση της γενικότερης κατάστασης στην Ελλάδα και στον κλάδο (επιχειρησιακά σωματεία, απολύσεις, συλλογική σύμβαση που δεν έχει προχωρήσει, κλπ.) καθιστά επιτακτική και επείγουσα την προώθηση στην πράξη των αποφάσεων του σωματείου μας της 26 Οκτωβρίου. Ήδη μια σειρά από συναδέλφους σε άλλα συγκροτήματα (Αλαφούζου, Έθνους, Ελευθεροτυπία) έχουν τοποθετηθεί για την οργάνωση της σύγκρουσης με τους εργοδότες με 48-ωρες που θα πλήξουν τα σαββατο-κυριακάτια και δη ίσως και αυτό το Σαββατοκύριακο (11-12/12/2010). [Υπάρχει επίσης και η Πρωτοβουλία από μεικτό καθώς και διακλαδική συνέλευση της 30/11/2010, ή και το σημερινό διασωματειακό].
3)      Η ξαφνική διακοπή της καθημερινής έκδοσης του Βήματος έδειξε αδυναμίες της επιχείρησης σε σχέση με τη «μετάβαση προς το ιντερνέτ». Στην πραγματικότητα ζούμε μια απότομη αυξανόμενη καθημερινή επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και του προϊόντος μας, χωρίς κανέναν προγραμματισμό ή εργασιακή ρύθμιση. Ως εκπρόσωπος έχω γίνει αποδέκτης μιας μεγάλης σειράς τέτοιων θεμάτων (σε ωράρια, σε πιέσεις χωρίς κατεύθυνση, σε ποιότητα δουλειάς, σε έλλειψη πλαισίων για να μην πω σχεδίου, κλπ., κλπ.). Πρέπει να το συζητήσουμε συγκροτημένα.
Κατά συνέπεια, συγκαλώ Συνέλευση του Βήματος αύριο Τρίτη, 7/12/2010, στις 3.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του κτιρίου, με θέματα ακριβώς τα τρία αυτά ζητήματα.
Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου