Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Απόφαση - Ψήφισμα, Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010

Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010
Απόφαση – Ψήφισμα

Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.
Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.
3) Κάνουμε έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οργανώσουμε αυτό τον αγώνα και θα ακολουθήσει και έκκληση συμπαράστασης προς την κοινωνία να μην αγοράσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο.
4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.


Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα (με κανένα κατά, κανένα άκυρο, κανένα λευκό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου