Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Έθνος, 2/12/2010, σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και ψήφισμα συντακτών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Η φωτιά των απολύσεων δεν είναι πλέον στην αυλή του γείτονα, καίει το ίδιο μας το σπίτι. Οι απολύσεις συναδέλφων μας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 200 περίπου συνάδελφοι στο συγκρότημα ΠΗΓΑΣΟΣ έχασαν την εργασία τους τους τελευταίους μήνες. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αντιστεκόμαστε και δηλώνουμε:
  • Λέμε όχι στις απολύσεις, ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους. Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασία μας, αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει ουσιαστική ενημέρωση.
  • Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν λάβει από τις 26 Οκτωβρίου 2010 και όπως φαίνεται φυλάσσονται στο συρτάρι χωρίς να υλοποιούνται. Να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για 48ωρη απεργία, Η απόφαση αυτή να στοχεύει στην έκδοση των Κυριακάτικων φύλλων της 12ης Δεκεμβρίου. Θα κάνουμε πλήρη περιφρούρηση της απεργίας, ώστε να μην εξαναγκασθούν οι συντάκτες να παραδώσουν κείμενα νωρίτερα. Η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να συντονιστεί με τις άλλες ενώσεις Τύπου ώστε ακόμα κι αν οι εργοδότες επιχειρήσουν να τυπωθεί το φύλλο, να μην μπορέσει αυτό να κυκλοφορήσει.
  • Τα εκλεγμένα σωματεία Τύπου θα πρέπει να αντιδρούν με όλα τα όπλα που διαθέτουν, όπως απεργιακές κινητοποιήσεις στο σύνολο του Τύπου ή και στοχευμένες απεργίες όπου και όποτε χρειαστεί, για να προασπίσουν το δικαίωμά μας στην εργασία.
  • Διεκδικούμε την υπογραφή της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δεν δεχόμαστε προτάσεις ή “παραινέσεις” για μείωση του μισθού μας, ειδικά αυτού που ορίζεται μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καλούμε την εργοδοσία να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το μέλλον της επιχείρησης.
  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους που ήδη βρίσκονται στην ανεργία, στους συναδέλφους που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως στα συγκροτήματα Αλαφούζου και Ψυχάρη, αλλά και στους συναδέλφους στην “Απογευματινή” που δίνουν ηρωική μάχη επιβίωσης.
·         Ενώνουμε τις φωνές μας και αγωνιζόμαστε με όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται από τη βαρβαρότητα των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας. Δεν θυσιάζουμε την αξιοπρέπειά μας. Ο αγώνας για τη δουλειά μας είναι αγώνας για την Ενημέρωση και τη Δημοκρατία.

Επιστολή εκπροσώπου Έθνους που συγκαλεί τη συνέλευση της 2/11/2010

Συνάδελφοι,
ΟΙ απολύσεις συναδέλφων μας από την εφημερίδα, όχι απλά συνεχίζονται αλλά εντείνονται. Μετά τις πρόσφατες απολύσεις στην διόρθωση και στους φωτογράφους, σειρά είχαν χθες το βράδυ τρεις συνάδελφοι από το ατελιέ (δύο από το Κυριακάτικο και μια από το καθημερινό). Παράλληλα καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού μας με διαρροή πληροφοριών για μαζικές απολύσεις, για να μας αποτρέψουν να μιλήσουμε.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι απολύσεις πρέπει να σταματήσουν και οι πρόσφατες απολύσεις να ανακληθούν. Πρέπει τόσο η ΕΣΗΕΑ, αλλά και ο καθένας από εμάς να λάβει θέση.
Σας καλώ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι, στον πρώτο όροφο του κτιρίου για να συζητήσουμε και να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας.
Λόγω του  εκτάκτου της κατάστασης, σας παρακαλώ να ειδοποιήσετε και τους άλλους συναδέλφους που τυχόν δεν έχουν προφθάσει να ενημερωθούν. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.
Η Εκπρόσωπος των συντακτών στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Ιωάννα Ηλιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου