Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ενημερώσεις εκπροσώπου του Βήματος προς συναδέλφους


ta2vima220112.pdf Download this file
Από: Τάσο Αναστασιάδη [εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ – Βήμα]
Προς: Συναδέλφους μου,
Κοιν/ση: ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ
Θέμα: Ενημερώσεις
Ημερ/νία: 22/1/2012

Συνάδελφοι,
Τρέχοντας συνεχώς με όλα όσα συμβαίνουν δεν έχω δυστυχώς την άνεση να σας δω όλους, ιδιαίτερα καθώς στα ωράριά μου καταφέρνω να μιλήσω μόνο με λίγους. Για ενημέρωση, λοιπόν, πρέπει να σας πω:
Σε σχέση με το ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης, το κατέθεσα στην ΕΣΗΕΑ, ως όφειλα, και συνεννοήθηκα με τον συνάδελφο Δημήτρη Νικολακόπουλο να παραστεί μαζί μου στο ΔΣ όταν μας φωνάξουν (για να είναι πιο αυθεντική η υποστήριξή του -καθώς εγώ, όπως ξέρετε, βρέθηκα στη μειοψηφία). Επιπλέον, όπως μου εξήγησε ο συνάδελφος, φαίνεται ότι τα Νέα σε γενική τους συνέλευση, την Πέμπτη, υιοθέτησαν το ίδιο κείμενο ως “πρόταση” (με ψήφους 84 υπέρ, 1 κατά) -προσθέτοντας ένα σημείο που τους αφορά σε σχέση με την “επιστροφή των κυριακάτικων”.
Εκτός από τα Νέα υπήρξε και γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ [κυρίως διοικητικών, τεχνικών, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.] στην οποία συμμετείχα και εγώ: το πρόβλημα ήταν ότι το κάλεσμα έγινε λίγες ώρες πριν και, καθώς ήμουν στο Μεικτό για τις εγγραφές, δεν μπόρεσα να το κοινοποιήσω σε όλους. Θα σας κοινοποιήσω -μόλις τα έχω- το ψήφισμα, τις νομικές επιχειρηματολογίες, κ.ά., που βγήκαν από τη συνέλευση αυτήν. Το ίδιο θα κάνω και με τις αποφάσεις των εργαζομένων του in.gr, που φαίνεται ότι βρέθηκαν και σε νέα συνέλευση την Παρασκευή, πέραν του αρχικού τους ψηφίσματος.
Σας ενημερώνω επίσης ότι μετέφερα στον εργοδότη μας τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, εξηγώντας του (όπως το είπαμε όλοι) ότι η συλλογική υιοθέτηση της γραμμής ενός “συμφώνου” μαζί του δεν συνεπάγεται ατομικό εξαναγκασμό για κανέναν, ούτε δηλαδή να υπογράψει ούτε και να μην υπογράψει (το όποιο “σύμφωνο”). Και ότι εμείς, ως σωματείο (ΕΣΗΕΑ), θα προστατέψουμε όλους τους συναδέλφους στην απόφασή τους (όποια και να είναι) και ότι, επομένως, δεν θα δεχτούμε τρομοκρατίες ή αντεκδικήσεις και ιδιαίτερα δεν θα ανεχτούμε αντεκδικητικές απολύσεις όσων δεν υπογράψουν (αλλά ούτε και όσων υπογράψουν -ως παιχνίδι διάσπασης μεταξύ μας).
Σας κοινοποιώ, τέλος, τις ανακοινώσεις του σωματείου μας για τη Γενική Συνέλευση της Τρίτης, στις 11.00, που θα γίνει στο Divani Caravel. Για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή και η απαρτία (χρειάζονται τουλάχιστον 1.500 μέλη), η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε και στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 10.00 ώς τις 18.00.
Στην πραγματικότητα, η έκτακτη αυτή γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ θα είναι κρίσιμη, καθώς βρισκόμαστε στη μέση μιας γενικευμένης επίθεσης κατά των εργαζομένων σε όλα τα μήντια (αλλά και ειδικότερα στον ΔΟΛ). Και οι σκέψεις και οι αποφάσεις μας, συλλογικά στα μαγαζιά, αλλά και του καθένα μας ξεχωριστά, αναγκαστικά συνυπολογίζουν την αδυναμία των εργαζομένων όταν βρίσκονται διασπασμένοι: για αυτό και, μεταξύ μας, για παράδειγμα, συχνά λέμε “πού είναι τα σωματεία να οργανώσουμε όλοι μαζί μια αντίσταση που να είναι αποτελεσματική”, γιατί μόνοι μας ο καθένας τελικά υποκύπτει, με το καλό ή με το ζόρι, στον κάθε εργοδότη. Είναι η ευκαιρία επομένως να διατυπώσουμε μια τέτοια ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός καθώς και τη διάθεσή μας να το κάνουμε, για να σταματήσει η κατηφόρα και το συναίσθημα που έχουμε όλοι ότι πάμε από ήττα σε ήττα και ότι η καθημερινότητά μας ακόμα γίνεται όλο και πιο αποκρουστική! Ας είμαστε λοιπόν όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη!
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Το Βήμα - ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου