Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία του ΔΟΛ στην επιθεώρηση εργασίας από την ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,
Επισυνάπτω την ανακοίνωση του σωματείου μας σε σχέση με την προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας για τη ληστεία των μισθών μας από την εργοδοσία του ΔΟΛ.
Θα σας ειδοποιήσω και για τις επόμενες κινήσεις μας, τόσο της εργασιακής επιτροπής και των εκπροσώπων μας όσο και για τη διοργάνωση γενικής συνέλευσης για να συγκεκριμενοποιήσουμε, μετά την επίθεση της εργοδοσίας μας, τη θέση όπως την είχαμε εκφράσει στην τελευταία μας συνέλευση. 
[Tην θυμίζω: "
  1. Το σώμα των εργαζομένων του ΔΟΛ θεωρεί ότι οι όροι αμοιβής και εργασίας θα πρέπει να συνεχίσουν απαράβατα να διέπονται από τις συμβατικές και νόμιμες ρυθμίσεις.
  2. Οποιαδήποτε προτεινόμενη τροποποίηση θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά από διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τα συλλογικά μας όργανα, δηλαδή τα σωματεία μας, στα πλαίσια της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων."]

Ευχαριστώ
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

30 Δεκεμβρίου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε σήμερα στο ΣΕΠΕ έγγραφη καταγγελία κατά:
  • Της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
  • Του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (για τις εφημερίδες “ΒΗΜΑ”, “ΝΕΑ”, το ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ FM ” και τις ιστοσελίδες “ in . gr ”, “ vima . gr ” και “ nea . gr ” )
ζητώντας τις κατά νόμον ενέργειες της υπηρεσίας και την υποβολή κυρώσεων και τιμωρίας των εργοδοτών για την παράνομη, μονομερή και αυθαίρετη μείωση των καταβαλλομένων μηνιαίων αποδοχών των δημοσιογράφων κατά ποσοστό 15% και 20 % αντίστοιχα.
Η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί στις, κατά καιρούς και με διάφορα προσχήματα, περικοπές των αποδοχών των συναδέλφων. Όταν, μάλιστα, αυτή προέρχεται και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Σταύρο Ψυχάρη, Εκτελεστικό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ.Ο.Λ., καταδεικνύεται ότι οι πραγματικές προθέσεις των εργοδοτών είναι να μην υπογράψουν ΣΣΕ. Αποκαλύπτει, επίσης, την πρόθεσή τους για επιστροφή σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και την υπαγωγή της εργασίας σε καθεστώς γαλέρας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου