Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Για τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ στις 19/1/2012

eeeedol190112.pdf Download this file

Συνάδελφοι,
σας επισυνάπτω το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης εργαζομένων του ΔΟΛ (για την οποία έγραφα στην ενημέρωσή μου), καθώς και την ανακοίνωση κάλεσμα που δεν μπόρεσα να σας στείλω.
Τάσος Αναστασιάδης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ 19/1/2012
Οι εργαζόμενοι στον όμιλο επιχειρήσεων του Δ.Ο.Λ. καθώς και μέλη των Δ.Σ των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, πραγματοποιήσαμε άμεσα Γενική Συνέλευση μετά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να παρακάμψει για άλλη μια φορά τα σωματεία μας με «σύμφωνα εργασίας». Επανεπιβεβαιώνουμε τις αποφάσεις των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεών μας και εμμένουμε σταθερά και ανυποχώρητα στη θέση μας:


  1. Δεν δεχόμαστε να βάλουμε την υπογραφή μας σε κανένα «σύμφωνο εργασίας» που αποτελεί στην ουσία ατομική σύμβαση και ίσως χρησιμοποιηθεί ως βάση για την δημιουργία εργοδοτικής ένωσης προσώπων.


  1. Οποιαδήποτε τροποποίηση θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά από διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τα σωματεία μας στο πλαίσιο της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.


  1. Σε περίπτωση που οι συνάδελφοι μας πιεστούν και κληθούν να υπογράψουν Ατομικές συμβάσεις – Σύμφωνα, καλούμε τα σωματεία μας να προκηρύξουν άμεσα στάση εργασίας και νέα γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στο ΔΟΛ προκειμένου συλλογικά να σταματήσουμε την διαδικασία.


  1. Στηρίζουμε την γενική συνέλευση που πραγματοποιεί η ΕΣΗΕΑ στις 24 Γενάρη και ώρα 11.00 στο Caravel για τους συντάκτες όλου του κλάδου και ζητάμε την μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων των Νέων και του Βήματος και των άλλων μέσων του ΔΟΛ προκειμένου να συζητήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι οι νομικές υπηρεσίες των σωματείων μας ετοιμάζουν μια αναλυτική νομική επιχειρηματολογία για τα διάφορα σύμφωνα που ετοιμάζει η εργοδοσία του ΔΟΛ και θα σας σταλεί άμεσα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ


ΘΕΜΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συνάδελφοι/σες,

Σας καλούμε σήμερα Πέμπτη 19 Γενάρη και ώρα 15.30 σε έκτακτη γενική συνέλευση, στο αμφιθέατρο του κτιρίου ή εναλλακτικά στον 1ον όροφο της Μιχαλακοπούλου, για να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο θέμα των μειώσεων των αποδοχών μας, να επανεξετάσουμε συλλογικά τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, με την παρουσία και την συμμετοχή αντιπροσωπειών του διοικητικού συμβουλίου των ενώσεων μας.

Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ιδιαίτερα προς κάθε κατεύθυνση ότι η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση των όρων αμοιβής και κανονιστικών όρων εργασίας στον κλάδο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των συνδικαλιστικών μας ενώσεων σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές και διατάξεις.

Ενέργειες που διασπούν την ενότητα των εργαζομένων αλλά και υπονομεύουν την θεσμικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο:

Υποταγή στην βαρβαρότητα και στην εξαθλίωση,

Χωρις ΣΣΕ,

Με κανονιστικούς επιχειρησιακούς ή ατομικούς όρους παροχής υπηρεσιών στρατοπέδων συγκέντρωσης

Με ανεξέλεγκτες απολύσεις και καθημερινούς εξευτελισμούς

ή

Αντίσταση και ταξική αλληλεγγύη σ'ένα γενικευμένο αγώνα διαρκείας στον κλάδο σ'όλα τα ΜΜΕ.

Αυτό σήμερα είναι το διακύβευμα


Η συμμετοχή των εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων του ΔΟΛ, και με τους ανάλογους συμβολισμούς της θα είναι καθοριστική των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου