Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στο in.gr, 12/1/2012


ingrmotion1201112.pdf Download this file


Ψήφισμα συνέλευσης εργαζομένων in.gr
Οι εργαζόμενοι του in.gr μετά τη μονομερή και αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης του ΔΟΛ να μειώσει τις αμοιβές μας κατά 20%, πραγματοποίησαν συνέλευση, στην οποία συμφώνησαν ότι:

  1. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην κίνηση της Διοίκησης για περικοπές στις αμοιβές μας και θεωρούμε ότι οι όροι αμοιβής και εργασίας όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ θα πρέπει να συνεχίσουν απαράβατα να διέπονται από τις συμβατικές και νόμιμες ρυθμίσεις.
  2. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο in.gr εργάζονται επί 12 χρόνια με αμοιβές κατώτερες της συλλογικής σύμβασης της ΕΣΗΕΑ, χωρίς την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τις εργασιακές συνθήκες (ωράρια, μέρες εργασίας) που έχουν οι συνάδελφοι σε όλον τον έντυπο και ηλεκτρονικό (τηλεόραση, ραδιόφωνο) Τύπο. Πάγιο αίτημα μας προς τη διοίκηση και τα σωματεία είναι η ένταξή μας στο ασφαλιστικό, μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς των υπόλοιπων συναδέλφων στον Τύπο. Παρά ταύτα, καθημερινά αγωνιζόμαστε για το μέσο στο οποίο εργαζόμαστε, φέρνοντας το in.gr στην κορυφή του internet, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.
  3. Οποιαδήποτε προτεινόμενη τροποποίηση στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ΔΟΛ θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά από διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο, στο πλαίσιο της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.
  4. Στις περικοπές αντιπροτείνουμε το σεβασμό της σύμβασης, δηλαδή τη διατήρηση των αμοιβών όλων των συντακτών του ΔΟΛ στα όρια που ορίζει η συλλογική σύμβαση (ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ 2008-2009).
  5. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι του in.gr ζητούν να καλύπτονται από το καθεστώς που διέπει και θα διέπει όλους τους συντάκτες του ΔΟΛ.
  6. Οι εργαζόμενοι του in.gr συντάσσονται με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του εργαζομένων του ΔΟΛ και τάσσονται υπέρ της κοινής δράσης και διεκδίκησης με όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, χωρίς διαφοροποιήσεις και αποκλεισμούς.
  7. Υπενθυμίζουμε την προθεσμία προς τη Διοίκηση (έως τις 15 Ιανουαρίου), που συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ στις 9/1/12, ώστε να αποκαταστήσει τις αμοιβές μας με βάση το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς.
Οι συντάκτες του in.gr
12/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου