Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Προκήρυξη της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ για την απεργία 17&18/1/2012

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 & 18 ΓΕΝΑΡΗ

Η 48ωρη απεργία στις 17&18 Γενάρη που κήρυξαν η ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΠΟΣΠΕΡΤ, σ όλα τα ιδιωτικά δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά κέντρα της Αττικής είναι ένας σταθμός για όλο το εργατικό κίνημα, για κάθε εργαζόμενο ή απλήρωτο που αντιστέκεται στους εκβιασμούς των από πάνω.
 Ένα παιχνίδι εκβιασμών στημένο απ όλες τις Τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού σε συνεργασία με την εργοδοσία της κάθε επιχείρησης χωριστά.
Όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο το τελευταίο διάστημα έχουν υποστεί τους πιο σκληρούς εκβιασμούς από τους εργοδότες τους, οι οποίοι προσπαθούν να τους επιβάλλουν με το μόνο όπλο που έχουν : “Tο διαίρει και βασίλευε”.
Αυτή την κοινή εμπειρία την έφεραν στην επιφάνεια οι αγώνες που έχουν ξεκινήσει οι απεργοί στο ΑΛΤΕΡ, στη Χαλυβουργία , στην Ελευθεροτυπία.
Σε μια συντονισμένη τους προσπάθεια, Κουρήδες, Τεγόπουλοι, Μάνεσης, να πείσουν τον κόσμο ότι δεν έχουν λεφτά για να καλύψουν το μισθολογικό τους κόστος, απαιτούν από τους εργαζόμενους να δεχθούν μειώσεις μισθών, να δουλεύουν με χειρότερες ωράρια και συνθήκες, να δουλεύουν απλήρωτοι. Εκβιάζουν χωρίς καμία ντροπή και χωρίς καμία απάντηση σ’ ένα στοιχειώδες ερώτημα: Που πήγαν τα λεφτά από τα κέρδη τόσων χρόνων;
Και στο δικό μας συγκρότημα η διοίκηση του ΔΟΛ, μετά το περσινό πογκρόμ απολύσεων, τώρα θέλει να επιβάλλει μειώσεις μισθών κατά 20%, αιτιολογώντας αυτές ως τη μόνη εφικτή λύση για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Και όμως οι εργαζόμενοι έχουν προτείνει ρεαλιστικές λύσεις εξοικονόμησης χρημάτων χωρίς την επιβάρυνση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και δη των χαμηλόμισθων, αλλά μόνο αυτών που αντέχουν οικονομικά να βάλουν πλάτη.
Κάθε φορά που οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ απάντησαν συλλογικά κάτω από μαζικές κοινές διαδικασίες κατάφεραν να αποτρέψουν αυτούς τους εκβιασμούς. Οι διαφορές βέβαια σε ζητήματα στάσης και τακτικής στη διάρκεια ενός αγώνα είναι θεμιτές. Όμως οφείλουν να τίθενται στην κρίση του συνόλου των εργαζομένων τους οποίους επηρεάζουν και όχι σε κάποιο τμήμα τους. Γιατί αργά ή γρήγορα από τέτοιους διαχωρισμούς δεν θα βγει κανένας εργαζόμενος κερδισμένος.
Αυτούς τους ίδιους εκβιασμούς έρχονται να γενικεύσουν οι Τρόικες και το ΔΝΤ. Οι ίδιοι που τόσα χρόνια μας έλεγαν ότι αν η ελληνική οικονομία ανοιχτεί στον ελεύθερο ανταγωνισμό, το βιοτικό μας επίπεδο θα σύγκλινε με των Γάλλων και των Γερμανών, τώρα λένε δεν είστε αρκετά ανταγωνιστικοί και απαιτούν μείωση μισθών, συντάξεων και όλων των κοινωνικών παροχών για να «μείνετε στο Ευρώ». Και αυτόν τον ίδιο εκβιασμό της «ανταγωνιστικότητας» σπρώχνουν πάνω στην Πορτογαλία Ιρλανδία ακόμα και στην Ιταλία Γαλλία αλλά και Γερμανία. Λες και αν γίνουν όλες οι χώρες ανταγωνιστικές κόβοντας μισθούς θα βγει κανένας άλλος κερδισμένος εκτός από τους καπιταλιστές. Λες και μπορεί να υπάρχει παγκόσμια οικονομία όπου όλες οι χώρες θα έχουν πλεονάσματα και καμία δεν θα έχει ελλείμματα: που θα κάνουν εξαγωγές; Στον Άρη;
Οι ίδιοι τραπεζίτες και οι πολιτικοί που έλεγαν ότι το πρόβλημα είναι ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας τώρα απλώνουν την επίθεση και στον ιδιωτικό τομέα. Οι ίδιοι που έλεγαν ότι άμα κοπούν οι «σπατάλες» στο δημόσιο θα μπει τέρμα στις θυσίες, τώρα απαιτούν εξομοίωση των περικοπών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέρμα σ’ αυτήν την αθλιότητα και σ’ αυτούς που κάνουν πλάτες στους εργοδότες και έχουν το θράσος να εκβιάζουν τους απλούς εργαζόμενους είναι η δική μας συλλογική δράση.
Γι αυτό και είναι τόσο σημαντική αυτή η απεργία που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες του Τύπου μαζί με όλα τα Εργατικά Κέντρα του λεκανοπεδίου.
Είναι η αρχή για να ξαναπιάσουμε όλοι μαζί το νήμα με τις πανεργατικές απεργίες και τις απεργίες διαρκείας.
Για να ενωθούμε σ’ ένα κοινό απεργιακό κίνημα διαρκείας, για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και να επιβάλλουμε τις δικές μας εργατικές λύσεις και στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα: Όχι στα Μνημόνια, τις απολύσεις και τις περικοπές. Διαγραφή του Χρέους.
Για να βάλουμε τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων πάνω από τα κέρδη και τις κομπίνες των καπιταλιστών.

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ:
•    ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΩΝ
•    ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00 ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου