Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Blog των Εργαζομένων του Επενδυτή

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνω ότι και οι εργαζόμενοι του Επενδυτή, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων, απέκτησαν blog, που φιλοδοξεί να είναι και γενικότερα ενημερωτικό.
Μπορείτε να το κοιτάξτε στη σελίδα: http://ergazomenoiependyti.wordpress.com/
ενώ η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα των "εργαζομένων του Επενδυτή" μπορείτε να την δείτε εδώ.
Επισυνάπτω πιο κάτω τη διακήρυξή τους.
Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ


Η παρούσα ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» δεν είναι ένα πλήρες, ψηφιακό υποκατάστατο της έντυπης έκδοσης που κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη στα περίπτερα. Είναι μια έκδοση των εργαζομένων στον «Κόσμο του Επενδυτή» και τις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend που βρίσκονται σε απεργία για την καταβολή δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Έχει γίνει πια ένας οδυνηρός κανόνας για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ. Και, φυσικά, όχι μόνο αυτούς.
Τα ΜΜΕ έγιναν από την πρώτη κορύφωση της κρίσης που κλονίζει τη χώρα μέρος του προβλήματος, παρ’ ότι -τουλάχιστον τα περισσότερα απ’ αυτά- διεκδίκησαν με πάθος τον ρόλο του προπαγανδιστή της «λύσης». «Λύσης» που δεν προμήνυε τίποτα καλό για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Τα αποτελέσματα της λύσης αυτής τα «εισπράττουμε» όλοι. Και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ -δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί-, που στα μάτια της κοινής γνώμης συχνά προβάλλονται ως μια προκλητική εξαίρεση στον κανόνα της λιτότητας. Η πραγματικότητα είναι πως στον λαμπερό κόσμο των ΜΜΕ ελάχιστοι είναι πια οι αστέρες που απολαμβάνουν το προνόμιο ενός ιλιγγιώδους μισθού ή πολλαπλών καλά αμειβόμενων απασχολήσεων.
Αυτό που αποκάλυψε η κρίση στον Τύπο είναι ένα καθεστώς μισθολογικής υποβάθμισης, αβέβαιων σχέσεων εργασίας, αθρόων απολύσεων, καταστρατήγησης των συμβάσεων εργασίας, αυθαιρεσιών εις βάρος στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Εν ολίγοις, οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ είναι κάποιοι από σας. Βρίσκονται κι αυτοί στη δίνη της ύφεσης που σαρώνει τη χώρα. Η ηλεκτρονική έκδοση των εργαζομένων-απεργών της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» και της εταιρείας Bestend είναι μια ελάχιστη υποχρέωση προς τους αναγνώστες της εφημερίδας που δεν θα τη βρουν σήμερα ή αύριο στα περίπτερα. Όχι με δική μας ευθύνη.
Η απουσία της εφημερίδας είναι ευθύνη της ιδιοκτησίας, που αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της για καταβολή των δεδουλευμένων και που στην επίσης αυτονόητη απεργιακή μας αντίδραση απάντησε με απειλή «εκκαθάρισης της εταιρείας» ή «αναστολής της έκδοσης». Εμείς, ωστόσο, είμαστε παρόντες. Διαθέσιμοι. Έτοιμοι να ξαναστείλουμε την εφημερίδα στα περίπτερα. Με ουσιαστική πληροφόρηση για όσα δραματικά συμβαίνουν στη χώρα, αλλά και για κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, από την πολιτική μέχρι τον αθλητισμό. Η παρούσα ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι ένα μικρό δείγμα αυτής της παρουσίας και διαθεσιμότητας. Περιλαμβάνει τα βασικά θέματα της επικαιρότητας, αν και με την αναπόφευκτη οπτική των ανθρώπων που έχουν γίνει ένα έστω μικρό μέρος αυτής της επικαιρότητας.
Εφόσον ο αγώνας μας χρειαστεί να συνεχιστεί, την επόμενη εβδομάδα η ηλεκτρονική έκδοση θα γίνει πληρέστερη, μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εφημερίδα-ενημερωτική ιστοσελίδα. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί.
Οι εργαζόμενοι του «ΚτΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου