Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΔΟΛ: επί τω έργω τροϊκανική πρωτοπορία περικοπών με ατομικά χαρτάκια


Προς την ΕΣΗΕΑ, Επείγον

8/2/2012

Συνάδελφοι,

Την ώρα που η τρόικα απαιτεί μειώσεις, η εργοδοσία του ΔΟΛ τις εφαρμόζει, καλώντας έναν έναν εργαζόμενο να υπογράψει εκβιαστικά ένα χαρτάκι εν είδη ατομικής σύμβασης με περικοπές τροϊκανών διαστάσεων και παρά τις επανειλημμένα διατυπωμένες θέσεις των εργαζομένων ότι θέλουν πολιτισμένες συλλογικές διαδικασίες και όχι την αγριότητα της ατομικής υπογραφής.

Σε διαμαρτυρία μου, ο διευθυντής του Βήματος, που ανέλαβε τη δουλειά φωνάζοντας τους εργαζόμενους έναν-έναν στο γραφείο του, μου αντέκρουσε ότι "απλώς εξατομικεύουν" αυτά που εμείς δεν θα καταλαβαίναμε -υπονοώντας το υποτιθέμενο "σύμφωνο" στο οποίο είχε μαζέψει υπογραφές ο εργοδότης, με διάφορες παραπλανήσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατίες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θεωρούμε ότι θα πρέπει να οργανώσουν τα σωματεία μας αύριο στάση εργασίας, 2-5 μ.μ., και γενική συνέλευση για να αντικρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας, έστω και αν σήμερα η εργοδοσία καταφέρει να εκβιάσει αρκετές υπογραφές από το αδύναμο κομμάτι των δημοσιογράφων στα Νέα και στο Βήμα δημιουργώντας τετελεσμένα.

Παρά την προφανή ακυρότητα που αναγκαστικά επιφέρει η διαδικασία αυτή συλλογής υπογραφών στο προϊόν νομικά, ωστόσο εργασιακά και πολιτικά είναι που πρέπει να αντικρουστεί. Γιατί οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και χρειάζονται την ανασυγκρότηση της αξιοπρέπειάς τους, ηθικής και υλικής.

Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος Το Βήμα - ΕΣΗΕΑ


Από το iPad μου

1 σχόλιο:

  1. Τι εκβιασμοι και τρομοκρατίες. Οι περισσότ6εροι υπογράψαμε τις συμβάσεις πολύ συνειδητά αφού είχαμε αποφασίσει πως πως οι τυφλές κόντρες ΕΣΗΕΑ και Ψυχάρη θα είναι πάλι εναντίον μας. Ο κ.υριος Αναστασιάδης αποφεύγει να αναφερθεί στις γενικές συνελεύσεις ΒΗματος Και ΝΕΩΝ όπου οι πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελαν νμα αποφύγουν τη μετωπική σύγκρουση.Και επίσης δεν λέει ότι στις τελευταίες συνελεύσεις που κάλεσε η «Εργασιακή Επιτροπή » του ΔΟΛ ήταν τρεις κι ο κούκος.
    Μια «αδύναμη» συνάδελφος που δεν τολμάει να πεί το όνομά της γιατί κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εργοδοτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή