Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το Διασωματειακό κατά της τροϊκανής εξαθλίωσης, 6/2/2012

Το Διασωματειακό κατά της τροϊκανής εξαθλίωσης


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η νέα βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή επέλαση αφορά πλήρως και τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Η θέση μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση και την εργοδοσία μείωση, σε επίπεδα εξαθλίωσης, του κατώτατου μισθού, την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ και την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων στο βωμό τής δήθεν σωτηρίας του λαού μας, η οποία ουσιαστικά βασίζεται στην πτώχευση του κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου.

Καταδικάζουμε, ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τη χειραγώγηση του λαού μας από τα επιτελεία της τρόικας, της κυβέρνησης και των οικονομικών συμφερόντων που κατέχουν ή επηρεάζουν τις επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ.

Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των Μέσων εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης, στην οποία ανήκουν και οι ιδιοκτήτες τους. Προσαρμόζουν την ενημέρωση που παρέχουν έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν, να ελέγχουν και παράλληλα να επιβάλλουν ως μονόδρομο και αναγκαιότητα την εξοντωτική για τα τις λαϊκές τάξεις πολιτική της κυβέρνησης. Στο δίλημμα «ανοικτή» ή «κλειστή ενημέρωση» απαντάμε ότι το καθοριστικό, και αυτό που βοηθάει την ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων, είναι η ουσιαστική, δημοκρατική και ολόπλευρη ενημέρωση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αυτές τις ώρες ταυτιζόμαστε με τους απεργούς και προσπαθούμε να προβάλλουμε τις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, αφήνοντας ανοιχτούς του διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των περισσότερων ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου