Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η Επιθεώρηση εργασίας δεν επιτρέπει τις μειώσεις μισθών στον ΔΟΛ

Ενημερωτικά. Τ.Α.

ΕΣΗΕΑ:
Η Επιθεώρηση εργασίας δεν επιτρέπει τις μειώσεις μισθών στον ΔΟΛ
7/2/2012

Αναίτιες και αδικαιολόγητες έκρινε η Επιθεώρηση Εργασίας τις μειώσεις 20% στις αποδοχές των εργαζομένων του ΔΟΛ, που αποφάσισε η επιχείρηση το Δεκέμβριο και την υποχρεώνει να εξοφλήσει τα οφειλόμενα έως τις 20 Φεβρουαρίου 2012.

Ως γνωστόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσέφυγε μαζί με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου, που καλύπτουν τους εργαζόμενους, στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΠΕΛ) στην Επιθεώρηση Εργασίας, διότι οι αποδοχές, που τους καταβλήθηκαν, από την εργοδότρια εταιρεία ήταν αναιτίως και αδικαιολογήτως μειωμένες κατά 20% περίπου.

H εκπρόσωπος της εργοδοσίας προέταξε ως επιχείρημα ενώπιον της Κοινωνικής Επιθεωρήτριας ότι «η εν λόγω οφειλή είναι αποτέλεσμα της πρόσκαιρης ταμειακής δυστοκίας, που, υφίσταται η επιχείρηση και όχι αυθαίρετης και μονομερούς μείωσης των αποδοχών τους».

Η Επιθεώρηση Εργασίας, μετά τη δέσμευση της επιχείρησης ότι προτίθεται να καταβάλει την εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων, έθεσε χρονικό όριο στην εργοδότρια έως τις 20.2.2012. Επεσήμανε δε ότι οι οποιεσδήποτε αλλαγές στις αποδοχές των εργαζομένων πρέπει να διέλθουν της διαδικασίας-διαβούλευσης, που προβλέπεται από τη Νομοθεσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Από το iPad μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου