Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή των εργαζομένων του ΔΟΛ στις κινητοποιήσεις της 11/02/2012 & 12/02/2012

Από Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ για τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων


11/2 Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 10πμ και πορεία στο Σύνταγμα
12/2 Συγκέντρωση Σύνταγμα 5μμ προσυγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 4.μμ

Συνάδελφοι/σες

Η σφαγή των μισθών είναι η καρδιά του νέου μνημονίου, είναι μια επίθεση που την έχει ξεκινήσει ήδη ο κάθε Ψυχάρης στην επιχείρησή του. Αλλού αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους, αλλού με τον εκβιασμό της «εκ περιτροπής εργασίας», αλλού με «ατομικές συμβάσεις», οι καπιταλιστές στην Ελλάδα δεν περίμεναν την Τρόικα για να τους συμβουλέψει, όσα ψέματα κι αν αραδιάζει ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ περί «κοινωνικών εταίρων που διαφωνούν με την συνταγή».

Στην πράξη, η εργατική αντίσταση σ´αυτή την βαρβαρότητα είχε ήδη ξεκινήσει σαν «αντάρτικο» με τους αγώνες στη Χαλυβουργία, στον Αλτερ, στην Ελευθεροτυπία, στην Ιντρακόμ και σε τόσες άλλες επιχειρήσεις. Τώρα έρχεται η ώρα αυτό το «αντάρτικο» να γενικευτεί, και να γίνει πανεργατικό κύμα διαρκείας και να τους τινάξει στον αέρα.

Η εργατική απάντησή μας θα πρέπει να είναι «Δεν δουλεύουμε με κομένα μεροκάματα. Απεργούμε μέχρι να πάρετε πίσω όλο το πακέτο των περικοπών».

Ηδη μια σειρά χώροι προχωράνε προς τα εκεί. Οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε απεργιακά στις 14Φλεβάρη. Στα νοσοκομεία που βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις πηγαίνουν για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στους δήμους υπάρχουν ήδη αποφάσεις από μια σειρά σωματεία για απεργίες διαρκείας και συντονίζονται την Δευτέρα όλοι οι δήμοι μαζί. Το ίδιο βήμα συντονισμού έχει ξεκινήσει και στα εργοστάσια και τους μεγάλους ιδιωτικούς χώρους που συγκρούονται με τις επιθέσεις της εργοδοσίας. Στα Υπουργεία οι αγωνιστές δίνουν μάχη για να ξαναπιάσουν το νήμα των καταλήψεων του περασμένου Οκτώβρη. Στον ΟΣΕ οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Στην ΔΕΗ οι εργαζόμενοι μετά την κατάληψη του υπουργείου ανάπτυξης προχώρησαν σε 24ωρη απεργία και πιέζουν για κλιμάκωση ενάντια στο ξεπούλημα.

Αυτός είναι και ο δρόμος για τα ΜΜΕ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Συντονισμένα με τα σωματεία μας, με οργάνωση του αγώνα στα μαγαζιά από όλες τις ειδικότητες μαζί, με επιτροπές αγώνα και απεργιακές επιτροπές, ενάντια στις περικοπές μισθών, τα κλεισίματα και τις απολύσεις, ακόμα και μετά την ψήφιση του μνημονίου. Και με οργάνωση μιας αληθινής ενημέρωσης για τον αγωνιζόμενο λαό.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ και τα παπαγαλάκια τους μας απειλούν ότι αν μπλοκάρουμε το νέο Μνημόνιο με τους ,,αγώνες μας «θα έρθει η καταστροφή, θα γυρίσουμε στη δραχμή, θα πάμε πίσω στη δεκαετία του ΄50» -στην οποία μας οδηγούν ολοταχώς. Είναι ψεύτες και εκβιαστές. Υπάρχει λύση, οι εργαζόμενοι μπορούν να διώξουν την Τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και να κάνουν κουμάντο:

Διαγραφή του χρέους και κοινωνικό έλεγχο στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ, και όσες επιχειρήσεις κλείνουν και απολύουν εργαζόμενους. Ετσι μπορούμε να εξοικονομήσουμε δεκάδες δις που αντί να πηγαίνουν στα σεντούκια των τραπεζιτών, να πάνε για να κρατήσουμε τις δουλειές μας, τους μισθούς, την ασφάλιση και όλες τις κοινωνικές μας παροχές.

Κρατικοποίηση όσων επιχειρήσεων κλείνουν χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά. Απαγόρευση των απολύσεων με νόμο. Κάθε εργοδότης που παραβιάζει τον νόμο και απολύει εργαζόμενους να κρατικοποιείται η επιχείρηση του χωρίς καμία αποζημίωση για τον ίδιο και να δημεύεται η προσωπική του περιουσία.

Αυτός είναι ο δρόμος της νίκης και της ανατροπής για μια κοινωνία χωρίς κρίση και φτώχεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 /02 11πμ & ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 5μμ

Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων στον ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου