Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση του συναδέλφου εκπροσώπου του ΒήμαFM, 30/11/2011

Σας μεταφέρω την περιεκτική ενημέρωση του συναδέλφου εκπροσώπου του ΒήμαFM για τα χθεσινά. Μόλις μπορέσω θα αναρτήσω και το ψήφισμα της συνέλευσής μας. Τάσος Αναστασιάδης, εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 29ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΔΟΛ

Αγαπητοί συνάδελφοι την Τρίτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζόμενων στο ΔΟΛ, με θέμα την ανακοίνωση της Διοίκησης του Ομίλου για μειώσεις 20% στους μισθούς μας από 1/12/2011 με την υπογραφή ατομικών – προσωπικών συμβάσεων εργασίας.
Στη συνέλευση η οποία ήταν μαζική, (Δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί κ.α) συμμετείχαν όλες οι Ενώσεις του κλάδου. Η ΕΣΗΕΑ ασχολήθηκε με το θέμα του ΔΟΛ κατά τη διάρκεια ΔΣ και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μπροστά στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ και Πρόεδρο του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων με τη μορφή της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας αποφάσισε να:
  • Κηρύσσει για σήμερα στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ΔΟΛ, από τις 16.00 έως τις 18.00 με ταυτόχρονη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στους χώρους εργασίας.
  • Ζητεί από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΟΛ, αλλά και Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ, να πάρει πίσω την πρότασή του για μείωση κατά 20% του μισθού των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
  • Καλεί τους συναδέλφους, που εργάζονται στο ΔΟΛ, καθώς και σε όλα τα ΜΜΕ, να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με τις οποίες μειώνονται οι αποδοχές τους.
  • Προχωρεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ και σε όλα τα ΜΜΕ, που παραβιάζουν τις ΣΣΕ, και
  • Διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι την οικονομική κρίση, την οποία άλλοι δημιούργησαν, δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευση πήραν το λόγο πολλοί συνάδελφοι και ακούστηκαν διάφορες απόψεις οι οποίες συνέκλιναν στα εξής τα οποία και συνοψίστηκαν στο ψήφισμα που εξέδωσε αμέσως μετά η συνέλευση.
Ζητήσαμε από τα Σωματεία μας να συναντηθούν άμεσα με τον πρόεδρο του Οργανισμού απαιτώντας αναστολή της απόφασης έως ότου ξαναρχίσουν και ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική σύμβαση εργασίας.
Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ δεχόμαστε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εξουσιοδοτήσαμε τα Σωματεία μας να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις εφόσον η αντίδραση της Διοίκησης του Ομίλου υπάρξει αρνητική.

Αμέσως μετά τη συνέλευση τα προεδρεία των σωματείων στον Τύπο ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της συνέλευσης και ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΟΛ συνάντηση ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στον Όμιλο.
Διαβάστηκε το ψήφισμα και ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και οι επικεφαλής των σωματείων ζήτησαν προφορικά από τον πρόεδρο του ΔΟΛ και της ΕΙΗΕΑ να αναστείλει την απόφαση και να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού απάντησε αρνητικά στο αίτημα για αναστολή της απόφασης επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Διευκρίνισε ότι η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα για μειώσεις αποδοχών στο ύψος των συλλογικών συμβάσεων, στους εργαζόμενους που τις υπερβαίνουν κατέστη άκαρπη διότι οι εν λόγω εργαζόμενοι αρνήθηκαν να την αποδεχτούν. Η συνέχεια είναι γνωστή.
Σε ότι αφορά τη συνάντηση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας ορίστηκε για τη Δευτέρα.
Συνάδελφοι, σας μεταφέρω την ουσία της συνάντησης και ΔΕΝ μπαίνω σε λεπτομέρειες για τις οποίες είμαι στη διάθεσή σας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΗΜΑ 99,5
ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου