Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ και ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της απόλυσης του Χρ.Μαϊδη από τον ΔΟΛ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ και ΠΟΣΠΕΡΤ) καταδικάζουν τις απολύσεις στα ΜΜΕ γενικά και στον ΔΟΛ ειδικότερα και δη τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών, όπως του Χρήστου Μαϊδη, προέδρου της ΕΠΠΗΤ.



ΓΣΕΕ:
16/11/2011
Δελτίο Τύπου - Παράνομες και Καταχρηστικές Απολύσεις στα ΜΜΕ
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει την αντεργατική συμπεριφορά ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ που πρόσφατα εκφράστηκε με την παράνομη και καταχρηστική απόλυση από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη του προέδρου της Ένωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Χρήστου Μαϊδη.
Οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ καταστρατηγώντας την εργατική νομοθεσία πραγματοποιούν απολύσεις εργαζομένων αλλά και συνδικαλιστικών στελεχών, διώκοντας στην ουσία την συνδικαλιστική δράση.
Η ΓΣΕΕ διαφωνεί ριζικά σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων με στόχο τον περιορισμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την κατάργηση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης ενώ ζητά την άμεση ανάκληση από το ΔΟΛ της παράνομης απόλυσης του προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Χρήστου Μαϊδη.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ





ΠΟΣΠΕΡΤ
:
ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΪΔΗ

Αγ. Παρασκευή, 18-11-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ορισμένων εργοδοτών-ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε., που στο όνομα της κρίσης και με όπλα την απόλυση, το φόβο, την ανεργία και σε μια επίδειξη δύναμης τις διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών, έχουν ξεκινήσει τσουνάμι απολύσεων και εργασιακής αυθαιρεσίας.
Αυτή την αντεργατική τους συμπεριφορά εξέφρασαν με τον χειρότερο τρόπο οι ιδιοκτήτες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.) απολύοντας τον συνδικαλιστή-πρόεδρο της Ενωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Χρήστο Μαϊδη.
Θεωρούμε την απόλυση του συναδέλφου Χρήστου Μαϊδη συνδικαλιστική δίωξη και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή του.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου