Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Στάση εργασίας διοικητικών στον ΔΟΛ αύριο, Πέμπτη 13/9/2012, και γενική συνέλευση στις 4 μ.μ. Μας αφορά όλους και να την ενισχύσουμε!

Συνάδελφοι,

Σας επισυνάπτω την ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ για στάση εργασίας στον ΔΟΛ αύριο, Πέμπτη 13/9/2012, και γενική συνέλευση στις 4 μ.μ.

Για όσους συναδέλφους δεν έχουν ήδη ενημερωθεί προφορικά, οφείλω να εξηγήσω την κατάσταση -πέραν της γνωστής σε όλους μας γενικής κατάστασης αυξανόμενης βίας και κανιβαλισμού στους χώρους δουλειάς γενικότερα και στα μίντια ειδικότερα:

Ο συνάδελφός μας, Τζανής Γεωργούλης, απολύθηκε την Παρασκευή, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και παρά το γεγονός ότι δουλεύει σε ένα τμήμα της επιχείρησης που βρίσκεται σε ανάπτυξη (κομπιούτερ, σάιτ, κλπ) και θεωρητικά (καθώς υποτίθεται ότι η ηλεκτρονική ενημέρωση είναι εκεί όπου "επενδύεται" το μέλλον), αλλά και πρακτικά (από τα λίγα τμήματα όπου υπάρχουν ακόμα νέες προσλήψεις).

- Η διοίκηση (όπως το διατύπωσε άλλωστε και σε εμένα, ως εκπροσώπου σας) το μόνο που θέλει είναι να επιβεβαιώσει το "διευθυντικό της δικαίωμα" να απολύει όποιον θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει και για οποιονδήποτε λόγο θέλει -ακόμα και αν είναι σε βάρος της δουλειάς.

- Κατά δεύτερον, δεν πρόκειται για προβλήματα της κρίσης (δεν υπάρχει ουσιαστική εξοικονόμηση) και θα έπρεπε στα χαρακτηριστικά που εντοπίζει η ΕΠΗΕΑ να προστεθεί και άλλο ένα, πολύ σημαντικό και εν πολλοίς ανήθικο, ότι ο συνάδελφος χρησιμοποιήθηκε για να εκπαιδεύσει νέους συναδέλφους στη δουλειά από την οποία τώρα τον πετάνε.

- Κατά τρίτον, είναι προφανές επίσης και το νόημα διαχείρισης που έχει η απόλυση αυτή, καθώς ο συνάδελφος -ευρισκόμενος σε μεγάλη ανάγκη (λίγα χρόνια πριν από τη σύνταξη και με δύο ανήλικα παιδιά να σπουδάσει)- υπήρξε απολύτως υποτακτικός στα κελεύσματα της εργοδοσίας, υπογράφοντας όλα τα άθλια ατομικά χαρτιά υποκατάστασης των συλλογικών συμβάσεων και αποδεχόμενος μειώσεις στο εισόδημά του ακόμα μεγαλύτερες και από αυτές που προέβλεπαν. Η διοίκηση θέλει προφανώς να κερδίσει το δικαίωμά της (αντίθετα από αυτά που πίστεψαν οι συνάδελφοι -μερικοί καλοπροαίρετα- όταν υπέγραφαν τα άθλια χαρτάκια σπασίματος των συλλογικών συμβάσεων) να απολύει ακριβώς τους ανθρώπους που την πίστεψαν: όπως μου είπε η διοίκηση, έχει δεσμευτεί μόνο να μην κάνει "μαζικές απολύσεις", όχι όμως και ατομικές (πόσες άραγε σε ένα μήνα -αυτό δε μου διευκρινίστηκε!).

Υποθέτοντας καλοπροαίρετα ότι η απόλυση αυτή μπορεί να είναι απλώς η έκφραση της επιδείνωσης του κανιβαλισμού στο εσωτερικό των τμημάτων της επιχείρησης και της ιεραρχίας της, χωρίς τις προηγούμενες υποθέσεις εργοδοτικού στρατηγήματος, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι θελήσαμε να παραπέμψουμε το θέμα στην ανώτατη διοίκηση η οποία και έχει την τελική ευθύνη -εξού και η καθυστέρηση στην πληροφόρηση.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε μέσω των σωματείων μας ότι η διοίκηση απλώς κωλυσιεργεί, ακόμα και στο να καθορίσει ραντεβού για συζήτηση, προφανώς για να καταναλώσουμε όλοι μας ένα fait accomplit.

Μετά τις κωλυσιεργίες αυτές, οι συνάδελφοι διοικητικοί οργανώνουν αύριο στάση εργασίας και γενική συνέλευση, για να δουν πώς αντιμετωπίζεται η περιφρόνηση αυτή της εργοδοσίας.

Στην πραγματικότητα, όπως όλοι καταλαβαίνουν, πρόκειται απλώς για τεστ και μας αφορά όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα τμήματα.

Για αυτό και ζητώ από τους συναδέλφους να ενισχύσουμε τη γενική συνέλευση των διοικητικών: δεν πρόκειται απλώς για αλληλεγγύη (αυτή θα την μεταφέρω και εγώ εκ μέρους σας), αλλά και για να δούμε μαζί πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση που ανοίγει (και, όπως όλες οι φήμες δείχνουν, δε θα αργήσει να πλήξει τα τμήματα των περιοδικών και των ηλεκτρονικών εφημερίδων και από εκεί και τους υπόλοιπους).

Τάσος Αναστασιάδης

εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ



ΕΠΗΕΑ:

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

          Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α., διαμαρτυρόμενο για την αναίτια, καταχρηστική, παράνομη και στερούμενη κάθε ίχνους κοινωνικής ευαισθησίας απόλυση του συναδέλφου μας διοικητικού υπαλλήλου Τζαννή Γεωργούλη την οποία πραγματοποίησε η διοίκηση του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ,

 

     Κηρύσσει 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας των  διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στον  ΔΟΛ, από τις 4μμ μέχρι τις 7μμ την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012,

     Ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας και την ακύρωση κάθε διαδικασίας εκ μέρους της Διοίκησης του Δ.Ο.Λ. για περαιτέρω απολύσεις.

   

      Καλεί δε στις 4μ.μ. της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2012, συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Δ.Ο.Λ. προκειμένου να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

 

                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Η.Ε.Α

 

                   Ο  Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

                   Μάρκος Γκανάς                             Δημήτρης Πίππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου