Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής για τις κινητοποιήσεις, 9/11/2012

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ για κινητοποιήσεις και ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της Τετάρτης.ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ


ΚΑΛΕΣΜΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 16.30 & ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 στάση εργασίας 12-3 μ.μ.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της 6-7 Νοέμβρη και στα μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα. Τα μέτρα τελικά ψηφίστηκαν με οριακή πλειοψηφία (153 βουλευτές) κι ενώ το τεράστιο συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών λουζόταν σε βροχή χημικών από τα ΜΑΤ, επίθεση με αντλίες νερού και μια ασταμάτητη νεροποντή που ξέσπασε. Παλεύαμε και συνεχίζουμε ανυποχώρητα, όλοι μαζί ενωμένοι, για τα αυτονόητα δίκια μας, για τις ζωές όλων μας και για ένα αύριο που να μπορούμε να το βιώσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η συγκυβέρνηση του Σαμαρά -στην υπηρεσία πάντα του κεφαλαίου- κέρδισε μια «πύρρεια νίκη» και όλοι μαζί μας «ξανα-έσωσαν» για πολλοστή φορά και μας υποσχέθηκαν όπως πάντα ότι θα είναι τα «τελευταία» αναγκαία μέτρα... Μετράνε όμως βαριές απώλειες και φυλλορροούν μπρος στην ογκούμενη λαϊκή οργή κι αποφασιστικότητα.

Πολλοί κλάδοι συνεχίζουν τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις. Ο σκληρός, αποφασιστικός, ενωτικός και καλά οργανωμένος αγώνας με διάρκεια μπορεί και θα ανατρέψει στην πράξη τα μέτρα κι όσους πασχίζουν να τα επιβάλουν. Στο Σύνταγμα και στο κέντρο της Αθήνας, σε όλα τα συλλαλητήρια στις ελληνικές πόλεις δείξαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ανατροπή, δεν θα κάνουμε πίσω. Και στην επιχείρηση του δικού μας ομίλου θα δώσουμε σκληρό αγώνα σε κάθε απόπειρα της εργοδοσίας να εκμεταλλευθεί και τα νέα μέτρα, θα υπερασπισθούμε αποφασιστικά τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς μας.

Επόμενο ραντεβού μας το καινούργιο Κυριακάτικο απογευματινό συλλαλητήριο που καλούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, στις 11/11 στις 4.30 μ.μ. ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013.

Μοναδική ελπίδα και κεντρικός στόχος για όλους τους εργαζόμενους είναι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές κι όσους μας έφεραν μέχρι εδώ, να οργανωθούμε καλά σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Χρειάζεται συνέχιση και ακόμη καλύτερος συντονισμός στις απεργιακές και γενικότερα τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Και ταυτόχρονα χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε καθαρούς στόχους. Να αρνηθούμε να εξαθλιωθούμε για να μη ζημιωθούν οι δανειστές που ζητάνε μέχρι το 2020 να πάρουν 100δις από το ΑΕΠ της Ελλάδος μόνο για τόκους. Να αρνηθούμε να πληρώσουμε κατ’αρχήν τους τόκους -αντίθετα να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι πόροι για δημόσιες επενδύσεις, αλλά και για συντάξεις, υγεία, κοινωνικά επιδόματα. Να διώξουμε την τρόικα που έχει αποστολή να επιτηρεί ότι θα πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια με το αίμα του ελληνικού λαού. Να απαιτήσουμε να επιβαρυνθούν οι πλούσιοι για να κλείσουν τα δημοσιονομικά και εμπορικά ελλείμματα με φορολογία και περικοπές στην πλευρά του κεφαλαίου.

Μια πραγματικά ελπιδοφόρα πορεία και προοπτική για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα μπορεί να χαραχθεί μόνο σε αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών, ιδιαίτερα με όσους στην ΕΕ αντιμετωπίζουν κι αντιπαλεύουν παρόμοιες πολιτικές λιτότητας κι ολέθρου, στο Νότο και στην περιφέρεια.

Στα πλαίσια αυτά ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την Πανευρωπαϊκή (κυρίως στο Νότο) Απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 14 Νοέμβρη ενάντια στη λιτότητα, μια ουσιαστική και ελπιδοφόρα κλιμάκωση και γενίκευση των συνεχών σκληρών αγώνων μας απέναντι σ'όσους μας φορτώνουν τη χρεοκοπία τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ 12-3 μ.μ. την Τετάρτη 14/11 και στο Συλλαλητήριο 1 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ

9/11/2012


ΠΟΕΣΥ, Ανακοίνωση

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, κηρύσσοντας πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και καλεί τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

  Τα συνδικάτα και η κοινωνία ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με την υπόλοιπη Ευρώπη με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη ήπειρο σε Ένωση ανεργίας και φτώχειας. Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή συνεχίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.
  Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το συλλαλητήριο.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


poesy081112.pdf Download this file

eeee_091112.pdf Download this file

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου