Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μαρία Χαραμή: Δευτέρα, 22/10/12, στις 12.00, στο Α' Νεκροταφείο θα πούμε "καλό ταξίδι" στη Μαρία

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο θα πούμε το «καλό ταξίδι» στη Μαρία. Στη Μαρία που έζησε μία ολόκληρη ζωή γράφοντας για τη ζωή.

Η Μαρία Χαραμή, η συνάδελφός μας, επί σειρά ετών αρθρογράφος στο ΒΗΜagazino, στο BHΜΑgourmet, στη ΒΗΜΑdonna, στο Βήμα.gr, μας άφησε την Παρασκευή,  μετά από πολύχρονη, άνιση μάχη, που έδωσε με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Όπως η ίδια έλεγε σε μία από τις συνεντεύξεις της από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός ή μπαλαρίνα. Ειδικεύτηκε ως γευσιγνώστρια και προωθούσε με πάθος τα ελληνικά προϊόντα. Αγαπούσε υπερβολικά το θέατρο, την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο. Έγραψε εννέα βιβλία με γραφή υψηλής αισθητικής. Το τελευταίο της βιβλίο έχει τίτλο «Η Χαρά της Ζωής».

«Πανεπιστημιακές σπουδές γιοκ». Είχε γράψει κάποτε για τον εαυτό της, αλλά, όπως σημείωνε «όλο και κάτι μαθαίνω». Στο βιογραφικό της έγραφε περιπαικτικά για τον εαυτό της λέγοντας ότι «Η ευτυχία την απασχολεί εκ γενετής».

 Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο κ. Θάνο Τζαβέλα (γιο του σκηνοθέτη των επιτυχημένων ελληνικών ταινιών Γιώργου Τζαβέλα). Η κηδεία της Μαρίας Χαραμή θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο. Οι συνάδελφοί της στο «Βήμα», της λέμε «καλό ταξίδι Μαρία».


Βλ. και:
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου