Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ενημέρωση εκπροσώπου στο ΒήμαFM, 25/4/2012

Συνάδελφοι,
Σας κοινοποιώ την ενημέρωση από την Ένωση του Παναγιώτη Δρίβα, εκπροσώπου στο ΒήμαFM.
Τάσος Αναστασιάδης

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συνάδελφοι, 

δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η εργοδοτική πλευρά ΔΕΝ επιθυμεί να υπογράψει ΣΣΕ.

Όπως προέκυψε από τη χθεσινή ενημέρωση στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στις τελευταίες συναντήσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις σε διάφορα Μέσα, ΔΕΝ υπήρξε καν απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει πρόθεση να υπογραφεί μία τέτοια σύμβαση.

Η συζήτηση μάλιστα ΔΕΝ ξεκίνησεαπό το μισθολογικό κόστος όπου υποτίθεται βρίσκεται το πρόβλημα, αλλά από τα θεσμικά τα οποία σύμφωνα με την εργοδοτική πλευρά ΔΕΝ αμφισβητούνται ούτε στις ατομικές συμβάσεις που κληθήκαμε να υπογράψουμε.

Ο στόχος προφανώς ΔΕΝ είναι η μείωση των αμοιβών μας για τη διάσωση δήθεν των Μέσων που εργαζόμαστε, αλλά οι ίδιες οι ΣΣΕ. Ως εργαζόμενοι έχουμε υποδείξει πολλούς άλλους τρόπους περισσότερο κερδοφόρους για τις επιχειρήσεις.

Είναι λοιπόν κοινή πεποίθηση ότι η εργοδοτική πλευρά ακολουθεί για ακόμη μία φορά παρελκυστική πολιτική ώστε να βγει «αλώβητη» από την περίοδο των εκλογών.

Από την πλευρά μας η περίοδος αυτή παραμένει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Και ο στόχος είναι να προστατέψουμε τη ΣΣΕ, από τις ανοιχτές πλέον διακηρύξεις να καταργηθούν και να αντικατασταθούν  οριστικά από ατομικές συμβάσεις.

Το πόσο «ισχυρός» είναι ένας εργαζόμενος κατά τη διάρκεια μιας ατομικής διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη του, όλοι πήραμε μια γεύση πρόσφατα.

Τα μέσα για να επιτευχθεί η διατήρηση της ΣΣΕ είναι πολλά, το ισχυρότερο η ευθεία αντιπαράθεση με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο σημερινό συμβούλιο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο τρόπος διεκδίκησης θα είναι ένα από τα βασικά θέματα.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που θα συζητηθεί είναι οι αιφνίδιες και απαράδεκτες περικοπές που ανακοίνωσε ο ΕΔΟΕΑΠ, με την πρόφαση της διάσωσης του ταμείου.  

Καλέσαμε το ΔΣ του Σωματείου να ζητήσει άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ την οποία ως μέτοχοι, ο καθένας από εμάς, έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε.

Συνάδελφοι, θα σας παρακαλέσω επειδή η ενημέρωση είναι συνοπτική να επικοινωνείτε μαζί μου για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες θέλετε να συζητήσουμε.

Η επικοινωνία με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων ΔΕΝ συνιστά παράπτωμα, όπως και η παρουσία σας στις Γενικές Συνελεύσεις του ΔΟΛ, οι οποίες κατ’ εντολή των Ενώσεων μας πρέπει να είναι κοινές αφού κοινά είναι και τα προβλήματα όλων των κλάδων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΙΒΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου