Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δήμευση των αποθεματικών των Ταμείων - Απάντηση

Etapmmeedoeap
Ενημερωτικά.
Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο των Εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος εργαζομένων του Βήματος στο Μεικτό της ΕΗΕΑ


Στις 13/3 οι Ενώσεις του κλάδου και οι διοικήσεις των ταμείων μας (ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ) πραγματοποίησαν ενημέρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, σχετικά με τη ΔΗΜΕΥΣΗ των αποθεματικών των ταμείων μας την οποία πραγματοποιεί η κυβέρνηση για λογαριασμό Ελλήνων και ξένων κερδοσκόπων. Τα Ταμεία αναγκάστηκαν να προβούν και σε πληρωμένες καταχωρίσεις στον Τύπο, καθώς οι «καλοί» συνάδελφοι και τα μεγάλα ΜΜΕ όχι μόνον αποσιωπούν τα δίκαιά μας, όχι μόνον δεν καλούν εκπροσώπους των Ταμείων μας στα σχετικά πάνελ, αλλά συμμετέχουν στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και της τρόικας.
Σύμφωνα με όσα είπαν οι πρόεδροι των Ταμείων από τα 2,2 δισ. ευρώ των αποθεματικών των δύο ταμείων, η κυβέρνηση υφαρπάσσει τα 1,2 δισ. Κάποια (τα λιγότερα) επειδή ήταν επενδυμένα σε ομόλογα του Δημοσίου και τα περισσότερα επειδή έτσι αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος -στην οποία ήταν κατατεθειμένα υποχρεωτικά εκ του νόμου. Η ΤτΕ δηλ. αποφάσισε να συμμετάσχει στο PSI «κουρεύοντας» τα χρήματα κάποιων τρίτων (των ταμείων) που είχαν εξαναγκαστεί να καταθέσουν σε αυτήν.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ταμείων αναφέρει και τα εξής:
«Από τα 66 δισ. ευρώ που προαπαιτούσε η τρόικα για το PSI, τα περίπου 24 δισ. ανήκουν στους  Έλληνες ασφαλισμένους! Αυτό είναι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, οι οποίοι δεν τα επένδυσαν οικειοθελώς σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε έδωσαν ποτέ εντολή για συμμετοχή της ΤτΕ και για λογαριασμό τους στο εθελοντικό κούρεμα».

Αλλά και τα υπόλοιπα χρήματα που παραμένουν στα αποθεματικά, δεν είναι στη διάθεση των Ταμείων: μόνον το 15% θα είναι σε μετρητά διαθέσιμα, καθώς τα περισσότερα από τα «διασωθέντα» ποσά των αποθεματικών θα είναι ρευστοποιήσιμα έπειτα από 11 χρόνια! [έπετα συνέχεια]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου