Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Συνέχεια ενημέρωσης από “‘Πήγασο”, 18/5/2011


Προς: Συναδέλφους μου στο Βήμα
Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Θέμα: Ενημέρωση από “Πήγασο”
Ημ./νία: 18/5/2011

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης από το συγκρότημα του αντιπροέδρου της ΕΙΗΕΑ, ο τελευταίος απαίτησε σήμερα από το προσωπικό του την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και την αποκήρυξη των συλλογικών συμβάσεων, με εκβιασμό απολύσεις ή και κλείσιμο των εντύπων του.
Η Γενική Συνέλευση, σήμερα, των συντακτών από όλο τον Πήγασο, που διεξήχθη μετά τις συζητήσεις του σωματείου μας και των εκπροσώπων με τον αντιπρόεδρο της ΕΙΗΕΑ, κατέληξε στο ψήφισμα που σας κοινοποιώ πιο κάτω.
Αμέσως μετά, επισυνάπτω και τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σήμερα το πρωί.

Σας ευχαριστώ
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ


Εμείς, οι συντάκτες των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL NEWS και του ραδιοφώνου SENTRA FM στην έκτακτη συνέλευσή μας, μετά την συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη σήμερα και με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
  1.     Δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  2.     Διαπραγμάτευση για όλα τα εργασιακά μας ζητήματα γίνεται μόνο μέσω του κλαδικού μας σωματείου, της ΕΣΗΕΑ και αυτήν και μόνο εξουσιοδοτούμε να διαπραγματεύεται για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΕΙΗΕΑ.
  3.     Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να επανεκτιμήσει στην αυριανή του συνεδρίαση την κατάσταση και να επαναλάβει την απόφαση του ακόμα και για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι ο εκδότης του ΠΗΓΑΣΟΥ να πάρει πίσω την απόφασή του για την υπογραφή εκβιαστικών ατομικών συμβάσεων.
  4.     Δεν απεμπολούμε κανένα από τα δικαιώματά μας που απορρέουν από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  5.     Επιθυμούμε από αύριο το πρωί και σε καθημερινή βάση μέχρι την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου να βρίσκονται μέλη του παρόντος στον ΠΗΓΑΣΟ για να στηρίξουν τους συναδέλφους που αρνούνται να υπογράψουν.
  6.     Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους συναδέλφους που δοκιμάζονται από την επίθεση των εργοδοτών, σε ΜΜΕ όπως στα: Alter, Απογευματινή, ΔΟΛ, Αττικές Εκδόσεις, Αγγελιοφόρος,

Βλέπε και blog της εκπροσώπου των συντακτών της εφημερίδας "Εθνος" στην ΕΣΗΕΑ 

Βλέπε και σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σήμερα: 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ "ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ" ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ 

18 Μαίου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους –και παρά την ομόφωνη απόφασή τους στη Γενική Συνέλευση των συντακτών στο ΕΘΝΟΣ, στις 17/5/2011– να δεχθούν μείωση μισθών κατά 10% και (για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση) να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.
Η ενέργεια αυτή γίνεται ακόμα πιο απαράδεκτη, όταν οργανώνεται από τον Αντιπρόεδρο της ΕΙΗΕΑ και ακόμα πιο προκλητική, γιατί οι ιδιοκτήτες του ΠΗΓΑΣΟΥ επέλεξαν τη στιγμή αυτής της επίθεσης γνωρίζοντας ότι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Ένωση. Με τις ενέργειες αυτές, ο κ. Μπόμπολας επιχειρεί να δυναμιτίσει τις όποιες προοπτικές για ΣΣΕ και κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και σωματείων μέσα στις συνθήκες της κρίσης γενικά και στον Τύπο ειδικότερα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους στο «ΕΘΝΟΣ» να μην υπογράψουν το κείμενο των ατομικών συμφωνιών, επικαλούμενοι την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την εργατική νομοθεσία.
Το Δ.Σ. υπογραμμίζει ότι έχει ήδη προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας για τις εργοδοτικές πρακτικές στο «ΕΘΝΟΣ» και υπενθυμίζει ότι η προεκλογική περίοδος δεν εμποδίζει την Ένωση να πραγματοποιήσει συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου