Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Θέσεις της Γενικής Συνέλευσης Βήματος, 19/7/2011


gs_vima_190711[1].pdf Download this file


Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Προς: Διοίκηση ΔΟΛ, ΕΣΗΕΑ
Κοιν/ση: Διεύθυνση εφημερίδας Το Βήμα, συνάδελφοι στο Βήμα, ΠΟΕΣΥ
Θέμα: Οι θέσεις της Γενικής μας Συνέλευσης
Ημερομηνία: 19/7/2011
Δια της παρούσης, διατυπώνω και σας υποβάλλω και γραπτώς τις βασικές απόψεις της Γενικής μας Συνέλευσης, σε σχέση με την ενημέρωση που μετέφερα από τη διοίκηση του οργανισμού.
*******
Οι εργαζόμενοι στο Βήμα επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα ψηφίσματά τους και συγκεκριμένα:
·         Θεωρούν ότι η σύμβαση εργασίας είναι ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και τα θέματα που τίθενται στις σχέσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων. Επομένως τίθενται κατά οποιασδήποτε προσπάθειας αλλοίωσης αυτού του χαρακτήρα, μέσα από «ατομικές» ή «επιχειρησιακές» διαπραγματεύσεις ή «προτάσεις».
·         Θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρώσει με εξωφρενικούς τρόπους και θυσίες, τόσο σε ανθρώπους (απολύσεις), όσο και σε συρρίκνωση μισθών και εισοδημάτων και, τέλος, και σε επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.
·         Θεωρούν ακόμα ότι τα θέματα που αφορούν μια ολόκληρη επιχείρηση (και ίσως και έναν ολόκληρο κλάδο) δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο επίπεδο μόνο των συντακτών του Βήματος και ότι θα πρέπει να κοινοποιηθούν τουλάχιστον και στα άλλα τμήματα του ομίλου (άλλα έντυπα, διοικητικοί), όπως και στα άλλα σωματεία του τύπου.
·         Ειδικότερα για την ΕΣΗΕΑ, τονίζουν τη μεγάλη ευθύνη που έχει το εκλεγμένο ΔΣ να συγκροτηθεί σε σώμα και να μας αντιπροσωπεύσει συλλογικά και, για αυτό, επαναλαμβάνουν την έκκληση για γρήγορες διαδικασίες συγκρότησης.

Εκ μέρους της Γενικής Συνέλευσης του Βήματος
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ
19/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου