Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΕΣΥ: Αλληλεγγύη στους απεργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" & δεοντολογία

Συνάδελφοι,
Στέλνω την ανακοίνωση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου (ΠΟΕΣΥ) για τον αγώνα στην Ελληνική Χαλυβουργία.
Πέραν της αλληλεγγύης, οφείλω να επισημάνω ότι μας θέτει και ζητήματα δεοντολογίας, καθώς:
"Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τους δημοσιογράφους σε όποια ΜΜΕ και αν εργάζονται να αναδείξουν και να προβάλουν τον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, κόντρα στις μεθοδεύσεις εργοδοτών και κυβέρνησης".
Ευχαριστώ
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑΑλληλεγγύη στους απεργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Στέκονται στο πλευρό των 400 εργατών-απεργών και δηλώνουν με βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός είναι ήδη νικηφόρος.
Η απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» που συνεχίζεται εδώ και 43 ημέρες, εμπνέει κάθε εργαζόμενο. Οι 400 εργάτες απεργούν σαν μια γροθιά. Διάλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουν το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους. 
Αυτή η απεργία διαρκείας, για την ανάκληση των 34 απολύσεων, τη σύμβαση και το 8ωρο, είναι μάθημα αγώνα για όλους μας. Σε μια περίοδο που και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία, το παράδειγμα της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μας δείχνει το δρόμο. Είναι η ίδια εργοδοσία που ευθύνεται και για το «θάψιμο» -και μάλιστα με προκλητικό τρόπο- αυτής της απεργίας από τη μεγάλη πλειοψηφία των εφημερίδων και των σταθμών. Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν χώρεσε στα δελτία ειδήσεων, ούτε στις στήλες των εφημερίδων τους. Γιατί η ενότητα και η αποφασιστικότητά τους, η ανυπότακτη στάση τους, θα ήταν «κακό παράδειγμα» για τον αναγνώστη και τον τηλεθεατή.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τους δημοσιογράφους σε όποια ΜΜΕ και αν εργάζονται να αναδείξουν και να προβάλουν τον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, κόντρα στις μεθοδεύσεις εργοδοτών και κυβέρνησης.
Ο αγώνας των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.
Αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες τους απεργούς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων των δημοσιογράφων. Επίσης, ως έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης θα προσφέρει στο απεργιακό τους ταμείο οικονομική ενίσχυση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου