Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νέα επιστολή διοίκησης και τεχνικές οδηγίες για ενημερώσεις

Συνάδελφοι,
Επισυνάπτω -χωρίς σχόλια- πιο κάτω τη νέα "επιστολή διοικήσεως", που ούτως ή άλλως την λάβατε όλοι χθες και στην οποία αναφέρεται και η ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής (6/12/2011).
Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά όπως ξέρετε, οι τεχνικές μου δυνατότητες έχουν συρρικνωθεί εξαιρετικά από τον περασμένο Γενάρη, όταν η διεύθυνση του Βήματος αποφάσισε να αφαιρέσει από τον εκπρόσωπό μας κάθε υλικό μέσον για τη δουλειά του (γραφείο, συρτάρι, κομπιούτερ). Όπως το είχε εκφράσει ο τότε διευθυντής μας (και νυν Υπουργός Επικρατείας), Παντελής Καψή, απαντώντας στο σχετικό μου αίτημά, "να κάνεις συνδικαλισμό από το σπίτι σου" (βλ. και επιστολή μου της 13/2/2011, σημείο 2 για "αποκατάσταση των μέσων εκπροσώπησης").
Με την ευκαιρία, θέλω επίσης να σας επισημάνω ότι προσπαθώντας να βρω εκ των ενόντων μέσα επικοινωνίας που να διευκολύνουν, κατέφυγα σε έναν αυτοματοποιημένο τρόπο για να ειδοποιείστε για αναρτήσεις στο blog:
Πιο συγκεκριμένα, ενέγραψα τα emails που είχαν διασωθεί από την περσινή υφαρπαγή του κομπιούτερ μου στην αυτοματοποιημένη διαδικασία που διαθέτει ο χώρος posterous για ειδοποιήσεις (follow).
Θεωρητικά λοιπόν κάθε φορά που αναρτώ κάτι θα σας έρχεται ένα email που θα παραπέμπει στις αναρτήσεις μου, τις οποίες θα μπορείτε να τις βρείτε, έτσι, στο http://etovima.posterous.com -ως αντίγραφα του blog μας που ήδη ξέρετε, δηλαδή του http://etovima.blogspot.com . Έτσι, για παράδειγμα, πρέπει να έχετε ήδη λάβει ενημέρωση για την ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής της 6/12.
Τέλος, δεν είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά λειτουργούν καλά. Για αυτό και επισημαίνω ότι η διαδικασία αυτή (εγγραφής στη λίστα ειδοποίησης) μπορεί να γίνει και από τον καθένα σας. Αν επομένως δεν βλέπετε να ειδοποιείστε, τότε κάντε το εξής:

Πηγαίντε στον ιστοχώρο http://etovima.posterous.com/ .
Κατεβάστε τη σελίδα προς τα κάτω.
Στη δεξιά στήλη, κάτω κάτω θα δείτε ένα "Get Updates".
Αμέσως κάτω από αυτό υπάρχει ένα link που γράφει "Follow by email".
Το πατάτε και βγαίνει ένα παράθυρο με ένα κουτάκι στα αριστερά όπου μπορείτε να γράψετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις (Receive Instant Notifications?).
Ολοκληρώνετε τη διαδιαδικασία εγγραφής πατώντας το κουμπί "Follow by email" (περιμένετε λιγάκι και βγαίνει ένα πράσινο μήνυμα ότι "έχετε εγγραφεί" και μετά κλείνει μόνο του το παραθυράκι).


Θεωρητικά θα παίρνετε έτσι αυτόματα τις ενημερώσεις.
Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Ακολουθεί το χτεσινό γραμματάκι της διοίκησης:

Σταύρος Ψυχάρης
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Προς όλους τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συζητήσεις που είχε η Διοίκηση με πολλούς εργαζόμενους όλων των διευθύνσεων, απεδέχθη το αίτημα τους να ορισθεί ως κατώτατο όριο αποδοχών μετά την μείωση το ποσό των 1.500 ευρώ αντί των 1.200 ευρώ.
Κατά συνέπεια εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ (19% του συνόλου) δεν θα υποστούν καμία μείωση ενώ εργαζόμενοι έως 1.800 ευρώ (22% του συνόλου) θα έχουν χαμηλότερης εκτάσεως μειώσεις.
Με τις μεταβολές αυτές η Διοίκηση πιστεύει ότι γίνεται δικαιότερη η κατανομή της συνεισφοράς των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Από τη Διοίκηση
6/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου