Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΕΣΗΕΑ: 24-ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ "αφετηρία ενός παρατεταμένου αποφασιστικού απεργιακού αγώνα"

Συνάδελφοι,
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης των Ομοσπονδιών και του Διασωματειακού του τύπου για την απεργία της 17 Μαρτίου (βλ.προηγούμενη ανάρτηση "24-ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ στις 17/3/2011"), σας κοινοποιώ για το ίδιο ζήτημα και την ανακοίνωση του σωματείου μας, της ΕΣΗΕΑ.
Τ.Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

11 Μαρτίου 2011

  • Πέμπτη 17 Μαρτίου: 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.
  • Για ικανοποιητικές ΣΣΕ.
  • Για να υπερασπίσουμε το μισθό μας.
  • Για να σταματήσουμε τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
  • Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργασιακές κατακτήσεις μας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Οι Ενώσεις των εργοδοτών στον τομέα της ενημέρωσης, αξιοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, αρνούνται συστηματικά την υπογραφή ΣΣΕ, επιδιώκοντας την πλήρη απορρύθμιση.
Την ίδια στιγμή στις επιχειρήσεις τους προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε κατάργηση θεσμικών κατακτήσεων, προβάρουν ήδη τα μοντέλα ακόμα και της «εκ περιτροπής» απασχόλησης στην ενημέρωση!
Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε αυτόν τον κατήφορο. Όλες οι αδελφές συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο της ενημέρωσης απεργούμε ΜΑΖΙ, απαιτώντας εδώ και τώρα την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, απαιτώντας την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα και υπονομεύει το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση. Απαιτώντας, επίσης, να σταματήσει η βάρβαρη υποβάθμιση του εισοδήματος των συναδέλφων μας συνταξιούχων και η υπονόμευση των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι η πανελλαδική απεργία της 17 ης Μαρτίου, όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση, θα είναι η αφετηρία ενός παρατεταμένου αποφασιστικού απεργιακού αγώνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Με όπλο την ενότητα, δημοσιογράφοι-τεχνικοί-διοικητικοί, θα καθορίσουμε την τύχη του κλάδου.

Όλοι στην απεργία!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου