Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση για "Εθνος", 23/3/2011

Συνάδελφοι,
Ο αντιπρόεδρος των εργοδοτών, ο Πήγασος (Φ.Μπόμπολας), αποφάσισε να επιβάλει γενικές μειώσεις μισθών, παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα και γενικεύοντας μονομερώς τη βλαπτική μεταβολή. Ο τρόπος που το έκανε είναι μέσα από τη μείωση της αποζημίωσης για κυριακάτικη εργασία, προκηρύσσοντας ότι θα εφαρμόσει πλέον το 75% του νόμιμου ημερομισθίου και όχι το 100% + 100% που οφείλει.
Οι συνάδελφοι του Πήγασου, μαζί με το σωματείο μας, κήρυξαν 24-ωρη απεργία σήμερα (βλ. και ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΗΓΑΣΟΣ ). Όπως γίνεται συνήθως, ο εργοδότης κατέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ακόμα και αν αυτό γίνει (που δεν είναι απίθανο καθώς η νομοθεσία είναι κομμένη και ραμμένη για τους εργοδότες), οι συνάδελφοί μας είναι αποφασισμένοι και χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
Ακόμα περισσότερο από αλληλεγγύη, το ζήτημα μας αφορά και εμάς:
  • Πρώτον, και εδώ, στο Βήμα, γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί de facto  και να γενικευτεί η βλαπτική μεταβολή (όπως με την προς το παρόν άρνηση εφαρμογής της σύμβασης στο newsroom). [βλ. και το διάβημα που έχω κάνει στη διεύθυνση της εφημερίδας: http://etovima.blogspot.com/2011/02/1-webdesk-2-1322011.html ]
  • Κατά δεύτερον, η παραβίαση της σύμβασης από τον αντιπρόεδρο της ΕΙΗΕΑ προφανώς δεν είναι ατύχημα: οι εργοδότες, που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για τη σύμβαση, ταυτόχρονα συνεννοούνται μεταξύ τους.
Τέλος, επισημαίνω ότι η εκπρόσωπος του "Εθνους" και του "Εθνους της Κυριακής" στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ άνοιξε blog, από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε. Η διεύθυνσή του είναι:
http://e-aman.blogspot.com/

Ευχαριστώ,
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου