Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία Μικτού για μια «Απεργία με ουσία και δράσεις», 9/12/2010

Συνάδελφοι,
Σας κοινοποιώ το κείμενο που συνυπογράφεται από μια σειρά από εκπροσώπους στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ (μεταξύ των οποίων και οι τρεις τουλάχιστον εκπρόσωποι από τον ΔΟΛ -δηλαδή Βήμα, ΒήμαFM και Εξέδρα), για τον απεργιακό μας αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας, με τίτλο «Απεργία με ουσία και δράσεις».
Θυμίζω και το προηγούμενο κείμενο της πρωτοβουλίας του Μικτού στο blog μας, «Δεν λυγίζουμε - Αντιστεκόμαστε» της 29/11/2010.
Επισημαίνω, ακόμα, ότι η απεργιακή επιτροπή της ΕΣΗΕΑ θα συνέλθει για να τα συζητήσει όλα αυτά και θα σας ενημερώσω όταν διαθέτω ενημέρωση.
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ως μέλη του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ερχόμενης εβδομάδας σε όλα τα ΜΜΕ, ζητάμε από το ΔΣ να προχωρήσει εγκαίρως σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες ώστε, με την ενεργή συμβολή όλων μας:
  • Να ληφθεί μέριμνα και να υπάρξει περιφρούρηση προκειμένου να αποτραπεί η έκδοση ορισμένων σαββατοκυριακάτικων φύλλων την Παρασκευή ή άλλη μέρα, καθώς κάτι τέτοιο θα ακύρωνε στην πράξη τον στόχο της 48ωρης απεργίας.
  • Να μην λειτουργήσουν καθόλου οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί στη διάρκεια της απεργίας– να πέσει μαύρο στην οθόνη και να επικρατήσει σιωπή στα ερτζιανά.
  • Να εκδοθεί η Αδέσμευτη Γνώμη και να είναι το μοναδικό φύλλο που θα υπάρχει στα περίπτερα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Να είναι μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης εφημερίδα και να πωληθεί έναντι συμβολικού αντιτίμου. Τα έσοδα να διατεθούν για τη στήριξη απεργών και ανέργων συναδέλφων.
  • Να οριστεί γενική συνέλευση, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας, έτσι ώστε να συζητήσουμε ουσιαστικά για τη συνέχεια.
Θα καταθέσουμε και θα υποστηρίξουμε τις προτάσεις μας κατά τη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, είναι κρίσιμο η προετοιμασία να αρχίσει εγκαίρως από το ΔΣ, το οποίο και να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.
Πρωτοβουλία μελών
Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου