Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ψήφισμα ΓΣ Βήματος, 13/12/2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΉΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. «ΤΟ ΒΗΜΑ»  

ΑΘΗΝΑ 13.12.2010

Η γενική συνέλευση των συντακτών της εφημ. «ΤΟ ΒΗΜΑ» συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με μοναδικό θέμα την ανάκληση των απολύσεων 20 συναδέλφων μας.
     Γενική είναι η εκτίμηση όλων των συναδέλφων στην συνέλευση ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, το κόστος της οικονομικής κρίσης, ούτε τις εσφαλμένες επιλογές των επιχειρήσεων του Τύπου. Ως εκ τούτου επαναβεβαιώνεται το αίτημα για ανάκληση όλων των απολύσεων.
     Με αυτό το δεδομένο η γενική συνέλευση αποφάσισε τα εξής:
  1. Ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να επεκτείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα, προκηρύσσοντας επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, έως ότου ανακληθούν οι απολύσεις που πλήττουν τον κλάδο.
  2. Με δεδομένη την ανησυχία των εργαζομένων στο «ΒΗΜΑ» - μετά την ανάκληση της ημερήσιας έκδοσης  - δηλώνουμε αντίθετοι με οποιαδήποτε απόλυση είτε τεχνικών είτε άλλων ειδικοτήτων, που απασχολούνται στην έκδοση της εφημερίδος.
  3. Επαναβεβαιώνουμε την στήριξή μας στην ΕΣΗΕΑ, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την Ένωση Ιδιοκτητών για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και ζητούμε – μέσω αυτής  – να διασφαλισθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των προηγουμένων συμβάσεων.
  4. Με συντριπτική πλειοψηφία αποδοκιμάζουμε τις προτροπές προς τους αναγνώστες, «να μην αγοράζουν «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» καθώς και τα άλλα έντυπα του ΔΟΛ», που υπήρξαν στο διαδίκτυο τον προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Χαρακτηρίζουμε ως προβοκάτσια όσα εμφανίσθηκαν με την μορφή αφίσας, e- mail και «ενημερωτικών αναρτήσεων Internet», τις προηγούμενες ημέρες και καταδικάζουμε, όποιους βρίσκονται πίσω από αυτά.
  5. Δηλώνουμε ότι ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας και η ΕΣΗΕΑ, είναι οι μόνοι που μας εκπροσωπούν και συνεπώς η διοίκηση και η διεύθυνση της εφημερίδας, οφείλει να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις που μας αφορούν.
        Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου