Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΕΣΥ, απεργιακές εισηγήσεις στις Ενώσεις για τις συμβάσεις, κλπ., 7/12/2010

Συνάδελφοι,
Παραθέτω την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τις προτεινόμενες απεργίες σε σχέση με την πλημμυρίδα των απολύσεων, την ενημέρωση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (7.12.10) να εισηγηθεί στις Ενώσεις Συντακτών τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Επίσης, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ εισηγείται ακολούθως την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάτι που οι εργοδοσίες αποφεύγουν, καταφεύγοντας σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις.
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ εισηγείται επίσης την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για απολύσεις δημοσιογράφων στην Ιδιωτική Ραδιοτηλεόραση, που με την ανοχή της κυβέρνησης, ανατρέπουν το καθεστώς της προσωρινής αδειοδότησής τους.
Τέλος, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καλεί τους συναφείς κλάδους για την ενδυνάμωση του μετώπου ενάντια στην πλημμυρίδα των αναιτιολόγητων απολύσεων και την ενημέρωση του λαού για την πραγματική κατάσταση στα ΜΜΕ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου