Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ, για διαδήλωση σε ΔΕΘ

eeee_030912.pdf Download this file

Ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ, για την κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΔΕΘ.Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3/9/2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου οργανώνουν τα συνδικάτα πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Θα είναι η «πρώτη» μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα που έχει ήδη αρχίσει να εξαγγέλλει η νέα τρικομματική κυβέρνηση του Σαμαρά.

Η τρόικα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας τον Ιούνιο, υποσχέθηκε διαπραγμάτευση του Μνημονίου και τώρα κυνικά βάζει σε εφαρμογή μέτρα με τα οποία οι περικοπές και η λιτότητα θα συνεχιστούν για μας, για να σωθούν οι τραπεζίτες και το ευρώ. Πρόκειται για μέτρα που πετσοκόβουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και δημόσιες υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι.

Στην διαδήλωση στην ΔΕΘ χρειάζεται να είμαστε όλοι εκεί. Για να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόικα ότι οι νέες επιθέσεις τους δεν θα περάσουν. Για να χαράξουμε αγωνιστικούς δρόμους για όλο το εργατικό κίνημα για όλη την επόμενη περίοδο. Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ καλεί όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή στην διαδήλωση στην Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Π.Ο.Ε.Σ.Υ, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., & Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ, ενημερώνουν ότι η μετακίνηση για το συλλαλητήριο θα γίνει με ειδικά ναυλωμένα πούλμαν. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6.30 π.μ. του Σαββάτου 08/09/2012 από το άγαλμα της Αθηνάς στον Πεδίο του Αρεως και η επιστροφή από Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 21.30 της ίδιας μέρας.

Επικοινωνήστε με την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ για δηλώσεις συμμετοχής. Τηλ. επικοινωνίας και συνεννόησης 2106066827-8 & email pospert@ert.gr

Οι συνάδελφοι του ΔΟΛ μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τους Παναγιώτη Σκουτέρη 2113659520, Σακελλαρίου Γιάννα 2113659886, Τάσο Αναστασιάδη & Μαριλένα Δουκάκη 213659524

Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ


Επισυνάπτονται και οι δύο σχετικές ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ και των ομοσπονδιών τύπου:

29/8/2012:

Μαχητική διαδήλωση στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη


Μαχητική αντίδραση στις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας, ορθώνει ο κόσμος του Τύπου, ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα

την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων του Τύπου στο εργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.
Οι τρεις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ καλούν τις Ενώσεις-μέλη τους, να μεριμνήσουν για τη μαζική συμμετοχή των μελών τους στο συλλαλητήριο.
Ο κόσμος του Τύπου, με το δυναμικό μπλοκ που θα σχηματίσει μπροστά από το χώρο της ΔΕΘ, θα αξιώσει:
• Την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
• Τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
• Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας, με απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
• Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή όλων των υφαρπαχθέντων αποθεματικών.
• Τη διασφάλιση των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους το κλονισμένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Την ενίσχυση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και το κλείσιμο των Μέσων Ενημέρωσης.
• Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
• Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
Η ΠΟΕΣΥ με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη θα κλιμακώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, τους εργοδοτικούς φορείς και τα συνδικάτα, και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις απεργίες που κηρύσσουν οι Ενώσεις στους χώρους δουλειάς, για αντίκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
Η ΠΟΕΣΥ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα οργανώσει μαζική αντίδραση, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές (στάσεις, 24ωρες, 48ωρες, πανελλαδικές απεργίες).
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, θα πρέπει να μην υποκύπτουν στις πιέσεις που τους θέλουν ιμάντες, για την εξαγγελία ή υλοποίηση ως αναγκαίων των μνημονιακών πολιτικών.
(Για τη μετάβαση των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη θα διατεθούν πούλμαν. Με νεώτερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες).

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.31/8/2012:

Έως την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου η δήλωση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΘεσσαλονίκηςΠαρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ως συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης για τη συγκέντρωση που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. & Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ, ενημερώνουμε ότι η μετακίνηση για το συλλαλητήριο θα γίνει με ειδικά ναυλωμένα πούλμαν.

Η αναχώρηση από την Αθήνα θα γίνει στις 06:30’ του Σαββάτου 08/09/2012 από το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του Άρεως και η επιστροφή από Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 21:30’ της ίδιας μέρας.

Επικοινωνήστε με την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. για δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με το ταξίδι

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04/09

τηλ. επικοινωνίας και συνεννόησης : 2106066827-8
(ώρες: 10:00 – 14:00) & email :
pospert@ert.gr
Επικουρικά: Τηλ. Π.Ο.Ε.ΣΥ.: 2103639881 & email : press@poesy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου