Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απεργία στον ΔΟΛ στις 3/4/2012, και κείμενο μελών μεικτού

mesiea020412.pdf Download this file

Συνάδελφοι,

Μετά την αδιαλλαξία του εργοδότη μας και την επιμονή του στην πρόκληση των τελευταίων απολύσεων, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, το σωματείο μας (η ΕΣΗΕΑ) μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του τύπου ενισχύουν τη σημερινή απεργία της ΕΠΗΕΑ και εντάσσονται από αύριο το πρωί σε μια πρώτη 24-ωρη απεργία στον ΔΟΛ.

Μόλις υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις θα σας τις κοινοποιήσω.

Εδώ επισυνάπτω ενημερωτικά ένα κείμενο που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωϊ από μέλη του Μεικτού (όσα βρέθηκαν προσιτά), καθώς εκτίμησαν ότι οι ενέργειες του προέδρου των εργοδοτών δεν είναι καθόλου "τοπικές", αλλά αφορούν όλο τον κλάδο.


Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑΠρος ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Από Μέλη Μεικτού

Ημ/νία 2/4/2012


Συνάδελφοι,

Η τελευταία πρόκληση της εργοδοσίας στον ΔΟΛ αποτελεί κορύφωμα της εργοδοτικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους στον τύπο. Η απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων, Γιάννας Σακελλαρίου, επεκτείνει τις πολιτικές φίμωσης των εργαζομένων που γνωρίσαμε και οι δημοσιογράφοι σε άλλα μικρότερα μαγαζιά: θυμίζουμε την περίπτωση του Τζώρτζη Ρούσου ή την περίπτωση της Ματίνας Παπαχριστούδη.

Η εφαρμογή των ίδιων πρακτικών από τον πρόεδρο των εργοδοτών δείχνει ότι δεν πρόκειται για εργοδοτικούς εξτρεμισμούς, αλλά για υπολογισμένη πολιτική βούληση. Ακόμα περισσότερο που συνοδεύεται με απολύσεις άλλων 6 συναδέλφων, δηλώνοντας με ευκρίνεια το στόχο της, ενώ γίνεται μία μέρα πριν από υποτιθέμενο ραντεβού εργοδοτών και εργαζομένων.

Σε αυτό δεν υπάρχει άλλη απάντηση από την άμεση απεργιακή κινητοποίηση για να παρθεί πίσω πάραυτα. Είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε.


Τα μέλη του Μεικτού
Γιάννης Ελαφρός

Τάσος Αναστασιάδης

Νίκος Ζαμπάρας

Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Χάρης Σαββίδης

Σωτήρης Τριανταφύλλου

Παναγιώτης Δρίβας

Αλέξανδρος Ζέρβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου