Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα για την πορεία του Πολυτεχνείου στο πανό των εργαζομένων του ΔΟΛ

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ καλεί τους συναδέλφους σε μαζική παρουσία στην πορεία για το Πολυτεχνείο.
Το πανό μας θα βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος μπροστά από το βιβλιοπωλείο Ιανός από τις 15.00.
Ακολουθεί το κάλεσμα της Εργασιακής Επιτροπής:
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Η φετινή 38η επέτειος της μεγαλειώδους εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ’73, μας βρίσκει σε μια πρωτοφανή, οικονομική κοινωνική και πλέον πολιτική κρίση. Οι πολιτικές των μνημονίων και των δανειστικών συμβάσεων είναι αδιέξοδες οικονομικά και καταστρεπτικές για το σύνολο των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων των ανέργων. Το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα σ’αυτές τις συνθήκες εξαθλίωσης που προσπαθούν να μας επιβάλλουν είναι η εργατική αντίσταση που θεριεύει.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε κάτω από τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ιδιαίτερα με την 48ωρη πανεργατική στις 19-20 Οκτώβρη που έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην εξαθλίωση της κοινωνίας και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Η κατασκευασμένη «νέα» κυβέρνηση του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου, έχοντας μαζί της και την ακροδεξιά σε υπουργικούς θώκους (για πρώτη φορά μετά την χούντα το 1974), θα έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη. Οι εργαζόμενοι και σχεδόν όλη η κοινωνία εξεγείρονται και δεν θα τους χαρίσουν ούτε μια μέρα χωρίς αντίσταση. Για να φύγουν όλοι οι συνυπεύθυνοι και να ανατραπούν οι αδιέξοδες και καταστροφικές για μας πολιτικές -που ήδη πλήττουν ή απειλούν και άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.
Το μήνυμα που φωνάζουν οι διαδηλωτές φέτος, ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73, συνδέει τους σημερινούς με τους αγώνες μιας γενιάς πριν και προδιαγράφει και την ανατροπή της σημερινής εφιαλτικής κατάστασης.
Στο Πολυτεχνείο το ’73 πάλεψαν ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο στις πιο σκληρές συνθήκες στρατιωτικής δικτατορίας. ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ, οδηγώντας στην τελική κατάρρευση της χούντας μερικούς μήνες αργότερα. Με αυτά τα διδάγματα της εξέγερσης του ’73 που παραμένουν ζωντανά περισσότερο παρά ποτέ, προχωράμε και σήμερα. Με στόχο αυτή τη φορά να υπάρξει μια ανατροπή όλων των συμφερόντων και εξαρτήσεων που μας οδήγησαν μετά σχεδόν 40 χρόνια σε μια χρεοκοπία όχι μόνο οικονομική αλλά κοινωνική και πολιτική.
Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου σαν Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ και καλούμε τους συναδέλφους μας σε μαζική παρουσία. Δυναμώνουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι αδύναμοι την κρίση αλλά αυτοί που την δημιούργησαν και αυτοί που κερδοσκοπούν καταστρέφοντας τις ζωές μας και των παιδιών μας.
Το πανό της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ θα είναι στην πλατεία Κλαυθμώνος στο βιβλιοπωλείο Ιανός την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου από τις 15.00
Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
16/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου